De juiste handwikkelfolie vinden

Ik was op zoek naar handwikkelfolie om mijn pallets in te wikkelen voor mijn bedrijf. Ik beheer een pakhuis in groente en fruit. Alle producten die daar opgeslagen worden of aangeleverd worden moeten worden ingepakt met folie. Toen ik overstapte op deze manier van opslaan en verpakken dacht ik dat het eenvoudig zou zijn een goede handwikkelfolie op de kop te tikken. Ik dacht dat er niet zoveel keus zou zijn in dit soort materiaal. Dat had ik niet helemaal goed ingeschat want toen ik op het internet ging kijken welke opties er waren zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik wist niet dat er van handwikkelfolie zoveel verschillende typen op de markt waren. Ik zag de volgende dingen voorbij komen:

  • Blown folie
  • Cast folie
  • Geperforeerde folie
  • Afdekfolie
  • Bedrukte folie
  • Bundelfolie
  • Folierekbank

Ik begreep eerlijkgezegd erg weinig van al deze termen en wist niet waar ik moest beginnen. Gelukkig wist een collega dat ik voornamelijk afdekfolie en geperforeerde folie nodig had. Die twee typen handwikkelfolie zorgen er aan de ene kant voor dat alles luchtdicht verpakt is en als het nodig is kan ik ook de geperforeerde versie gebruiken. Daarmee kan er lucht bij de producten. Meestal kies ik toch voor de afdekfolie want ik wil vaak juist niet dat er lucht bij mijn groente en fruit komt. Alleen bij bijvoorbeeld spinazie en sla is het handig om geperforeerde folie te gebruiken omdat dat anders gaat smetten. Ik ben over het algemeen zeer tevreden over het gebruik van handwikkelfolie. Ik weet inmiddels ook hoe ik dat zo handig mogelijk aanbreng. Wikkelfolie wordt immers met de hand om een pallet of ander product gewikkeld. Dat lijkt arbeidsintensief, maar dat valt allemaal wel mee. Ik ben blij dat ik nu op elk gewenst moment zelf met eigen handen mijn producten in kan pakken. Ze blijven nu nog langer goed bewaard.

Handwikkelfolie voor andere toepassingen

Het is ook mogelijk om handwikkelfolie te gebruiken in andere sectoren dan de mijne. Wikkelfolie wordt veel gebruikt om pallets met dozen klaar te maken voor het vervoer. Door handwikkelfolie te gebruiken kun je zelf bepalen hoe je bepaalde pallets inpakt. Dat is vooral handig als niet elke pallet dezelfde hoeveelheid goederen bevat en niet dezelfde vorm heeft. Als dat wel het geval is, is het de moeite waard dat geautomatiseerd te laten doen. Maar niet iedereen kan dat betalen en ook niet elk bedrijf is geschikt om dat geautomatiseerd te doen. Een ander groot voordeel van deze soort folie is dat het op elk moment en op elke plaats gebruikt kan worden. Voor ondernemers die veel op de weg zitten of die op veel verschillende locaties werken is folie een uitstekende vorm van snelle verpakking. Bovendien is het materiaal zeer eenvoudig weer te verwijderen zonder dat je daar speciale apparaten voor nodig hebt. Een eenvoudig scherp mes is genoeg om een pallet van handwikkelfolie te ontdoen. Handwikkelfolie is beschikbaar in diverse formaten. Als u beschikt over grote, hoge pallets kunt u kiezen voor handwikkelfolie van wel 500 cm breed. Ik kies altijd voor folie die wat smaller is zodat de folie beter hanteerbaar is, maar met twee personen is het ook mogelijk bredere rollen met gemak te gebruiken. Het is maar net wat uw voorkeur heeft. Ik heb in eerste instantie een aantal rollen besteld van diverse afmetingen zodat ik het kon uitproberen. Uiteindelijk weet ik nu precies welk formaat rollen ik het liefst gebruik. In overleg met de leverancier zijn dit soort zaken allemaal mogelijk om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Handwikkelfolie bestellen

Het bestellen van de folie doe ik sinds een tijd bij Contimeta. Zij wisten mij ook te helpen op het moment dat ik nog niet wist welk soort folie ik nodig had. Ik had erg veel aan het advies en de kennis van de medewerkers van Contimeta. Bovendien weet ik zeker dat ik bij hen altijd mijn bestelling goed door kan geven en dat ik altijd geleverd krijg wat ik opgeef. Daarnaast levert Contimeta alleen de beste kwaliteit goederen. Bovendien kan ik naast handwikkelfolie ook talloze andere spullen bestellen die ik af en toe nodig heb. De levering is daarbij altijd zeer snel. Hebt u ook snel handwikkelfolie nodig op bent u op zoek naar een nieuwe leverancier? Kies dan voor Contimeta als vast leverancier van uw handwikkelfolie. Ook als u nog geen klant bent of nog niet weet wat u precies nodig heeft is het de moeite waard eens te kijken in het assortiment. Daarnaast is het altijd mogelijk contact op te nemen met een medewerker om uw wensen te bespreken. U kunt via deze weg ook meer informatie opvragen over de diensten van Contimeta of het bestellen van producten via de website. Op diezelfde website vindt u allerlei informatie over het assortiment en productinformatie. Over wikkelfolie is er bijvoorbeeld niet alleen een pagina die alle soorten handwikkelfolie beschrijft, maar u kunt ook achtergrondinformatie bekijken die alles uitlegt over het productieproces van folie. Zo weet u exact wat u in huis haalt als u kiest voor het bestellen van wikkelfolie. Door op de hoogte te zijn van het productieproces is het bovendien gemakkelijker om een keuze te maken uit een van de vele opties die er beschikbaar zijn. Maak het uzelf gemakkelijk en bestel uw handwikkelfolie vanaf nu online. Laat het vervolgens thuis bezorgen en u hebt er geen omkijken meer naar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn