De nieuwste trend op keukengebied: Houten keukens

Wil je graag een nieuwe keuken en weet je nog niet precies wat voor soort je mooi vindt? Neem dan eens een kijkje in de enorme showroom van Van Ginkel Keukens. Daar verkopen ze super veel verschillende stijlen keukens, welke allemaal volledig op maat gemaakt kunnen worden. In hun showroom zul je zien dat houten keukens op dit moment erg hot zijn. Hout is een materiaal dat nooit echt uit de mode raakt, gezien het tijdloze en natuurlijke karakter ervan. Dat ia de reden dat zoveel mensen hout gebruiken in hun interieur. Bovendien oogt het heel erg warm ten opzichte van kunststof materialen, waardoor de ruimte zelfs zonder accessoires en decoratie al veel gezelliger voelt. Houten keukens zijn perfect in ruimtes waar geen houten vloer ligt. Heb je bijvoorbeeld een gietvloer of marmoleum, dan heb je houten accenten nodig om de boel gezellig te maken. Een gietvloer is natuurlijk super modern en erg mooi, maar hij oogt wel een stuk killer dan een houten vloer. Houten keukens doen het in zo’n geval erg goed, want ze maken de ruimte wat knusser, simpelweg doordat het een natuurlijk materiaal is. En doordat keukenkastjes (en bladen) van hout verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en stijlen kun je die houten keuken precies zo laten maken als je wilt.

De nieuwste trend op keukengebied: Houten keukens

Houten keukens op maat gemaakt

Heb jij een afwijkend formaat houten keuken in gedachte? Of wil je simpelweg iets met keukenkastjes in een wat ander formaat dan wat gebruikelijk is? Dan ben je bij Van Gingel Keukens aan het juiste adres, want daar maken ze die houten keukens volledig voor je op maat. Je kunt dus tot op de centimeter nauwkeurig aangeven hoe breed je de kastjes, lades en het blad wilt hebben en zelfs kiezen voor allerlei toffe extra’s, zoals:

  • Onzichtbare greepjes
  • Een super de luxe kraan (zoals een Quooker)
  • Een afzuigkap die verwerkt zit in de kookplaat

Deze laatste optie is nog niet zo bekend, en dus kan hij je raar in de oren klinken. Het principe ervan is echter heel erg simpel. Een afzuigkap zuigt de vieze, vettige lucht weg en filtert deze. Jarenlang dachten we dat het alleen mogelijk was om de afzuigkap boven het fornuis te hangen, maar blijkbaar functioneert dit net zo goed als hij verwerkt zit in het fornuis zelf, oftewel op aanrechtblad-hoogte. Bij Van Gingel Keukens kunnen ze al deze houten keukens op maat maken inclusief deze super moderne afzuigkap, waardoor je dus niks boven het fornuis hebt hangen, super mooi!

Houten keukens in combinatie met een wit of zwart blad

Wat ze in deze keukenzaak het meeste zien is dat mensen die geïnteresseerd zijn in houten keukens deze bestellen in combinatie met een geheel wit of zwart blad. Hout heeft namelijk altijd een patroon, en het is het mooiste om dat te combineren met een geheel effen blad. Als je namelijk natuursteen zou kiezen met een patroon erin dan zou je twee verschillende structuren naast elkaar zien en dat oogt onrustig. Beter kies je dus één oppervlak met een patroon of print, en één neutrale, want dit heeft het mooiste effect. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn