De pauze bij een continurooster

De verschillende soorten scholen in ons land bieden ook verschillende soorten roosters aan. Veel scholen in Nederland bieden een opgebroken rooster aan. Dit betekent dat de dag in twee delen verdeeld is, het ochtendprogramma en het middagprogramma. Hiertussen zit een langere pauze waarin ouders er eventueel voor kunnen kiezen om hun kind(eren) over te laten blijven op school. Er zijn echter ook scholen die een continurooster aanbieden. Dit betekent dat de kinderen minder lang op school zitten en hierbij dus geen lange pauze tussen de ochtend en de middag krijgen, maar een korte pauze. Er is voor de meeste leerlingen dan ook niet genoeg tijd om even naar huis te gaan en dus blijven eigenlijk alle kinderen op school. Het is natuurlijk fijn om met een continurooster te werken, omdat je hier als school veel voordelen uit kunt halen. Toch kan het voor iedereen ook erg vermoeiend zijn.

  • Leerlingen
  • Leerkrachten

De twee groepen die eigenlijk het belangrijkst zijn binnen iedere school zijn toch wel de leerlingen en de leerkrachten. Met een continurooster kan het al snel zo zijn dat je als leerkracht de hele dag bezig bent met je leerlingen. En ondanks dat de meesten dit geen enkel probleem zullen vinden, kan het toch ook wel heel erg prettig zijn om even een momentje voor jezelf te kunnen nemen.

Hulp bij het continurooster

Wilt u op uw school graag hulp krijgen tijdens de pauzes van het continurooster? Dan kunt u je hiervoor terecht bij de organisatie Kinderstralen. Dankzij de dienst Lunchen op school dat zij hier hebben weten zij precies hoe zij u en de rest van het team hier het beste bij kunnen ondersteunen. Zo kan een overblijfteam van Kinderstralen de kinderen opvangen terwijl zij heerlijk lunchen en even ontspannen van het vele leren. U als docent krijgt dan ook de mogelijkheid om u even terug te trekken en zo dus weer op te laden voor de middag. De pauze tijdens een continurooster mag dan relatief kort zijn, het is vaak lang genoeg om het toch even kort te ontspannen. Dankzij de organisatie Kinderstralen is het nu voor iedere school in Nederland mogelijk om dat voor elkaar te krijgen. Wilt u hier als school met een continurooster ook voor kiezen? Dan raad ik u aan om eens een kijkje te nemen op de website van Kinderstralen. Hier vindt u informatie over de mogelijkheden van tussenschoolse opvang met Lunchen op school.

Informeer naar de kosten

Een vraag die wij vaak krijgen is wat hulp bij een continurooster nu precies gaat kosten. Dit verschilt natuurlijk per school. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf hoe lang de pauze duurt en om hoeveel leerlingen het gaat. In een gesprek met Kinderstralen komen alle mogelijkheden en het financiële plaatje ruim aan bod. Een van onze medewerkers neemt dan samen met u de mogelijkheden door om te zien wat wij precies voor u unnen betekenen. Natuurlijk begrijpen wij het erg goed dat kosten een rol spelen in het nemen van deze beslissing. De kwaliteit van het onderwijs op uw school staat voorop. De opvang bij het continurooster is daar onlosmakelijk mee verbonden. Kijk daarom vandaag nog op lunchenopschool.nl voor meer informatie. Voor ons is het met name belangrijk dat iedere docent en school en ouder kan vinden waar u naar op zoek bent. Met Lunchen op school is iedere partij op de best mogelijke manier geholpen. Wij voorzien u graag van meer informatie. U kunt hierover uiteraard ook contact opnemen. Wij staan u dan te woord over de verschillende opties die mogelijk zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn