De voordelen van een aanbouw woning

Tegenwoordig lijkt het steeds belangrijker te zijn dat oudere mensen niet meer zo snel naar een verzorgingshuis gaan. Aan de ene kant begrijp ik dat, maar aan de andere kant vind ik ook dat het soms lastig is om zomaar iemand in huis te nemen. Pas geleden kwam ik een advertentie tegen van Verstijlen Totaalbouw, het ging om een aanbouw woning wat je door het bedrijf kunt laten plaPas geleden kwam ik een advertentie tegen van Verstijlen Totaalbouw, het ging om een aanbouw woning wat je door het bedrijf kunt laten plaatsen. Uiteraard is het nog lang niet zover bij ons, maar ik werd op één of andere manier wel getriggerd. Want wat zou zo’n aanbouw woning betekenen? Vandaag vertel ik hoe ik er tegenaan kijk en hoe ik er over denk.

Van een eigen huis naar een aanbouw woning

Zoals ik net al zei, kan ik me wel voorstellen dat de overheid zegt dat het goed is wanneer oudere mensen niet meer zo snel naar een verzorgingshuis gaan. Zij kunnen dus bijvoorbeeld in een aanbouw woning van hun kind(eren) wonen waardoor ze wel de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast heb je dan het voordeel dat je dicht bij de mensen bent die om je geven. Als ik daar zo over nadenk, zou ik een aanbouw woning wel fijn vinden. Dit is vooral zo wanneer verzorgingshuizen vol zitten. Op die manier kun je wel je tijd investeren in je moeder of vader (of oma/opa), maar tegelijkertijd hoef je er niet meer zo voor te reizen. Je kunt natuurlijk ook een aanbouw woning laten bouwen omdat je graag ruimer wil gaan wonen OF omdat je een leuk tuinhuisje zou willen in vorm van een woning, in plaats van een hutje in de tuin. Of je mist ruimte terwijl je wel voldoende ruimte hebt voor een aanbouw. Heel veel mensen denken bij ‘aanbouw woning’ meteen aan oudere mensen die bij jou in moeten komen wonen. Toegegeven, dat heb ik ook eerst gedaan. Maar als je dan verder denkt, zijn er eigenlijk zoveel opties. Denk aan een speelruimte, een nieuwe slaapkamer voor je kleintje, een hobbyruimte en nog meer.

Geen duizend bedrijven en maar één contactpersoon

Bij Verstijlen Totaalbouw las ik overigens ook dat zij alle klussen doen, bij hen is dus het grote voordeel dat je alles-in-één hebt. Geen duizend bedrijven en verschillende klusjesmannen, maar gewoon één bedrijf en één contactpersoon. Lijkt mij ook wel fijn, want dan weet je gewoon direct bij wie je moet zijn. Ik ga het maar eens onthouden, want later zou ik eigenlijk wel heel graag een eigen stille ruimte willen hebben waar ik yoga en meditatie kan uitoefenen zonder dat er duizend spullen opgeslagen liggen wat nu het geval is in mijn eigen werkruimte. Volgens mij zie ik dus het nut van een aanbouw woning er wel in:

  • Je kunt op een fijne manier je dierbaren dicht bij je houden, als dat gewenst is of misschien zelfs noodzakelijk, terwijl ze niet echt bij jou inwonen.
  • Een aanbouw woning kan ook een keuze zijn om extra ruimte te creëren. Of het nou voor een kindje is of een hobby, maakt weinig uit volgens mij.
  • Het voordeel van Verstijlen Totaalbouw is in mijn ogen echt dat zij alles voor je (willen) doen. Dus je hoeft geen verschillende aannemers in dienst te nemen hiervoor.

Zodra wij geld genoeg hebben, ga ik mijn vriend maar eens aankijken en vragen of we iets kunnen regelen voor mijn fijne yoga-ruimte die ik zo graag zou willen. Als jij een extra ruimte zou mogen aanbouwen, hoe zou jij dan de ruimte inrichten en waarvoor wil je het gebruiken? Kijk eens op verstijlentotaalbouw.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn