Een contante bewaking van de omgeving met mijn dashcam

123carcam - DashcamAutorijden is een leuke bezigheid voor mij. Ik houd er gewoonweg van om in het comfort van mijn eigen auto van A naar B te rijden. En hoe meer je rijdt des te meer ervaring doe je op en daardoor wordt je ook alsmaar beter in autorijden. Ongelukken komen in mijn geval dan ook niet vaak voor en als er al iets gebeurt dan is het hoogstwaarschijnlijk niet mijn schuld. Nu is het bij ongelukken natuurlijk vaak het geval dat beide partijen een eigen weergave hebben van wat er is gebeurd. En dan is het vaak mijn woord tegen het woord van de andere partij. Om in zulke situaties bewijs te hebben dat het toch zeker niet mijn schuld was heb ik een dashcam in mijn auto geïnstalleerd. Een dashcam registreert alles wat er gebeurt op het moment dat ik de sleutel in het contact omdraai. Ook al gebeurt er niets noemenswaardig dan nog wordt het opgeslagen. Het is eigenlijk een soort black box zoals je die in het vliegtuig hebt.  Op het moment dat een vliegtuig neerstort of er gebeurt iets mee, dan is het mogelijk om via de black box te achterhalen wat er is gebeurd. Hetzelfde principe is werkzaam met een dashcam. Op het moment dat er wél iets gebeurt dan kan ik de beelden terug zien en zo direct nagaan wat er precies is gebeurd.  Dit hoeft niet alleen betrekking te hebben op ongelukken. Als ik bijvoorbeeld in mijn ooghoek iets raars zie of ik zie een beeldschone dame over straat lopen, dan is het ook fijn dat ik dat even terug kan kijken. Tijdens het autorijden heb je immers niet altijd de tijd om geconcentreerd je omgeving in de gaten te houden. Daardoor vang je glimpen op terwijl de dashcam het langdurig registreert. Maar de dashcam is natuurlijk primair bedoeld om ervoor te zorgen dat ongelukken worden geregistreerd, zodat beide partijen (of meerdere partijen) kunnen zien hoe het ongeluk plaatsvond, wat de oorzaak was, en wie uiteindelijk degene is die fout heeft gehandeld, of in dit geval, gereden. Om deze reden heb ik de dashcam geïnstalleerd en daarom was ik ook erg blij dat ik ervoor gekozen had een dashcam te installeren toen ik een ongeluk kreeg.

Mijn onschuld bewezen met mijn eigen dashcam

Nog geen drie weken nadat ik mijn dashcam had geïnstalleerd kreeg ik een ongeluk. Alsof ik had voorzien dat ik de dashcam nodig zou hebben. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het kopen van de dashcam een causale keten veroorzaakte die tot het ongeluk leidde. In dit geval zou het niet kopen van een dashcam het ongeluk hebben voorkomen. Maar dat soort speculaties gaat mij boven de pet en het enige wat ik weet is dat ik een ongeluk had en dat ik een dashcam in de auto had die alles had geregistreerd en dat is maar goed ook. Het ongeluk vond plaats op een rotonde en het was op een locatie die ambiguïteit toelaat. Het was namelijk een rotonde met twee banen. Hier moet je altijd extra goed opletten, want je hebt te maken met mensen die de rotonde oprijden en mensen die van baan wisselen. Nu reed ik op de buitenste baan en half voor mij reed een andere automobilist op de binnenste baan. Ik was van plan rechts de rotonde af te rijden en mijn buurman had hetzelfde idee en reed dan ook naar rechts. Waarschijnlijk had hij de afstand tussen zichzelf en mij niet goed geschat want hij raakte met zijn achterkant de voorkant van mijn auto. Mijn dashcam had dit allemaal netjes geregistreerd. Mijn auto had een tik gehad en de bumper was losgeraakt en zijn auto had een paar krassen op de zijkant waar hij mijn auto had geraakt. We hebben de nodige schadeformulieren ingevuld en op dit moment was er nog geen sprake van een meningsverschil. Waarschijnlijk heeft hij later beseft dat de verzekering niet voldoende is, want een paar weken later kreeg ik een brief van zijn verzekering met het verzoek om de schade te betalen gezien het toch mijn schuld was. Ik heb meteen de beelden van de dashcam opgezocht en opgestuurd als MPEG naar de verzekering. Dat was afdoende, want ik heb er nooit meer iets van gehoord. In plaats van een brief op te stellen met een uitleg en een verdediging was het voldoende om een mailtje te sturen met daarin enkel een MPEG. En dat allemaal dankzij mijn dashcam.

De beste autocamera’s vind je op 123carcam.nl

Nu denk je misschien dat het een goed idee is om een dashcam te bestellen en in dat geval zou ik je aanraden om eens een kijkje te nemen op de website van 123carcam.nl. Hier vind je alles op het gebied van autocamera’s en dergelijke. De redenen waarom je het beste bij deze website kunt bestellen staan hieronder.

  • Aangesloten bij verschillende keurmerken
  • Betrouwbaar
  • Snelle levering
  • Voordelig

Dit zijn de primaire redenen die het voor mij duidelijk maken dat deze website erg geschikt is. Daarnaast zijn er nog een paar andere voordelen te noemen die eigenlijk overeenkomen met vele andere sites. Maar het is goed om te weten dat je ook bij 123carcam.nl kunt genieten van deze voordelen. Zo kun je gemakkelijk betalen met iDEAL, mocht je niet tevreden zijn dan heb je 14 dagen om je bestelling te retourneren en mocht je voor meer dan 60 euro aan producten bestellen dan zijn de verzendkosten gratis.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn