Een elektrisch bureau voor een betere ergonomie

Veel mensen die dagelijks aan een bureau werken kampen met klachten die te wijten zijn aan hun houding. Dit kunnen klachten zijn aan de rug of armen, maar ook chronische hoofdpijn kan ontstaan door langdurig in dezelfde houding te zitten. Zelfs de benen kunnen eronder te lijden hebben als je lang zit. De doorbloeding wordt namelijk verminderd als je niet af en toe even opstaat en de benen strekt, simpelweg doordat de bovenbenen in de stoel drukken en de knieën constant gebogen zijn. Als jij een van de vele mensen bent die lichamelijke klachten ervaart op het werk dan is het een goed idee om je te oriënteren op een elektrisch bureau. Misschien kun je er zelf een aanschaffen, maar in het beste geval wil je baas of leidinggevende gerust met jou (en je collega’s) meedenken en zelf een elektrisch bureau aanschaffen voor wie daar behoefte aan heeft. De gezondheid van werknemers is namelijk van groot belang voor een bedrijf, en dus is het tegenwoordig niet meer dan normaal dat een werkgever zorgt voor de meest ideale werkomstandigheden. Een goede werkplek met verstelbare bureaustoel en eventueel een elektrisch bureau hoort daar ook bij. Vraag dus gerust aan je baas wat de mogelijkheden zijn en leg uit dat je klachten ervaart door het lange zitten. Grote kans dat hij of zij je graag tegemoet komt en een elektrisch bureau voor je regelt. 

Met een elektrisch bureau wissel je je werkhouding af

Het mooie van een elektrisch bureau is dat je je werkhouding gedurende de dag kunt aanpassen van zittend naar staand, en andersom. Dit kun je bijvoorbeeld elk uur doen, maar sommige mensen doen het wat minder vaak. Ze ervaren pas klachten als ze langer dan meerdere uren zitten (of) staan en vinden het prettiger om niet steeds te hoeven wisselen. De mogelijkheid is er echter wel, dus pas de hoogte van je elektrisch bureau gerust zo vaak als je wilt aan. Indien je op zoek bent naar en elektrisch bureau, kijk dan eens in de webshop van Shiraz Office Furniture (https://www.shiraz.nl.) Daar vind je een groot assortiment aan verstelbare bureaus, maar daarnaast nog veel meer andere kantoorgerelateerde meubelen, zoals:

  • Bureaustoelen
  • Vergaderstoelen
  • Presentatiemiddelen zoals displays
  • Vitrinekasten
  • PC houders en kabelgoten
  • Archief- en boekenkasten

Zoals je ziet hebben ze bij Shiraz Office Furniture best een uitgebreid aanbod aan kantoor- en werkplekmeubelen. Bovenstaan is slechts een selectie, dus kijk gerust eens in hun webshop naar wat ze nog meer bieden. 

Hoe werk je zo ergonomisch mogelijk?

Om lichamelijke klachten zoveel mogelijk uit te sluiten is het belangrijk dat je niet te lang in dezelfde houding werkt. Een elektrisch bureau kan dan een oplossing zijn, zeker voor mensen die fulltime werkzaam zijn op kantoor. Als je dan staand werken afwisselt met zittend werken (bij voorkeur op een verstelbare bureaustoel die je rug goed ondersteunt,) zorg je ervoor dat de doorbloeding in je lichaam niet wordt verstoord. Daarnaast is het slim om te kijken naar je muis en toetsenbord. Moet je veel (arm)spieren aanspannen om ze te gebruiken of gaat het heel gemakkelijk? RSI is een aandoening die vaak voorkomt bij mensen die veel bureauwerk doen, en de aanschaf van een ergonomische muis en ergonomisch toetsenbord is dan geen overbodige luxe. En als je nog geen klachten ervaart is het sowieso beter voorkomen dan genezen, niet? Neem dus je huidige werkplek eens goed onder de loep en kijk wat je er op ergonomisch gebied aan zou kunnen verbeteren. Je leidinggevende denkt graag met je mee, want een gezonde werknemer is een goede werknemer!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn