Huisnummer

Heb jij een bordje met een huisnummer daarop naast jouw voordeur? Het lijkt een heel vanzelfsprekend iets om dit te hebben, maar lang niet iedereen heeft dit en ook is het zo dat deze bij lang niet iedereen goed zichtbaar is. Het is van belang dat dit wel het geval is. In de eerste plaats natuurlijk voor de postbodes, anders wordt het voor deze personen wel heel erg lastig om te vinden bij wie ze de juiste stukken in de brievenbus moeten stoppen of bij wie ze een pakketje af moeten geven. Maar niet alleen voor post- en pakketbezorgers is het handig dat er een duidelijk zichtbaar huisnummer aanwezig is, ook als mensen voor de eerste keer bij jou op bezoek komen is het prettig als zij zeker weten dat ze op de juiste plek zitten. En voor wie het helemaal belangrijk is, is de hulpdiensten. Mensen staan hier vaak te weinig bij stil, maar voor politie of ambulance kan het soms erg lastig zijn om te ontdekken bij welk huis ze nu moeten zijn voor een spoedsituatie. Als het huisnummer niet goed te zien is en de gps het adres ook niet perfect weergeeft, dan kunnen er echt kostbare secondes verloren gaan met zoeken naar de juiste woning. Dat wil je natuurlijk niet meemaken en daarom is het belangrijk dat er altijd een nummerplaatje aanwezig is en dat deze goed te zien is!

Plaatje voor huisnummer uitkiezen

Wil jij een bordje met je huisnummer naast je deur of op een andere plek ophangen, dan heb je de keus uit veel verschillende varianten. De verschillende exemplaren verschillen in de eerste plaats van elkaar wat betreft het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Zo kun je kiezen voor een bordje dat gemaakt is van:

  • natuursteen
  • emaille
  • rvs
  • messing
  • kunststof

Maar dat is natuurlijk niet het enige punt waarop ze verschillen van elkaar. Het huisnummer kan ook in een ander lettertype erop gedrukt zijn en dat bepaalt natuurlijk voor een deel de uitstraling van het geheel. Maar ook het gekozen materiaal beïnvloedt uiteraard hoe het geheel eruit komt te zien. Rvs heeft bijvoorbeeld een moderne uitstraling, terwijl emaille en steen een meer klassieke sfeer oproepen. Het is dus maar net wat het beste bij jou past en wat het beste past bij de stijl van jouw woning. Het is bijvoorbeeld vaak niet zo mooi om op een oud pand een heel modern huisnummer te gebruiken.

NaambordenCentrale biedt verschillende opties

Maar niet alleen stijl, door materiaal en lettertype, is bij het uitzoeken van een huisnummer van belang. Zoals we hierboven al schreven, is het ook belangrijk dat het nummer goed te zien is. Dat betekent dus niet alleen dat het lettertype goed leesbaar moet zijn, maar ook dat je voor de juiste kleuren kiest. Je kunt deze nummerbordjes namelijk in verschillende kleuren krijgen en ook de opdruk kan in verschillende kleuren zijn. Is het bordje dat jij koopt de enige manier voor mensen om jouw huisnummer af te lezen, dan moet je er dus voor zorgen dat deze heel goed leesbaar is. Heb jij bij de weg al een reflecterend nummer staan en is deze die je nu gaat kopen alleen voor extra, voor de sier, dan is leesbaarheid natuurlijk iets minder relevant, dan kun je de stijl voorop stellen. Wat bij jou ook het geval is, zeker is dat je bij NaambordenCentrale een goed huisnummer kunt kopen. Zij bieden heel veel keus, bijvoorbeeld in materiaal maar ook in kleur. Op hun site vind je alle vele mogelijkheden, maar zij bieden ook nog de optie om maatwerk te leveren. Daardoor kun je dus altijd bij hen terecht!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn