Kan alimentatie wijzigen?

Lig jij in scheiding of ben je kortgeleden gescheiden, dan vraag je je misschien af of het op termijn mogelijk is dat de hoogte van de alimentatie wijzigen kan. Dit is zeker mogelijk, mits er zwaarwegende redenen zijn om dit te doen. Je kunt een jurist om hulp vragen bij het berekenen van het nieuwe bedrag en hopelijk kun je hier met je ex partner dan uitkomen. Zo niet, dan zul je een verzoek voor alimentatie wijzigen bij de rechtbank in moeten dienen. Maar het is goed om te weten dat wijzigingen dus wel mogelijk zijn, maar dit kan dus zowel in jouw voordeel als in jouw nadeel uitpakken.

Na verloop van tijd alimentatie wijzigen

Het is natuurlijk altijd heel erg verdrietig als een relatie op de klippen loopt en helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. In de meeste gevallen zal het zo zijn dat een van de partners de ander na de scheiding financieel moet bijstaan door het betalen van een alimentatiebedrag. Wanneer kan deze alimentatie wijzigen? Dit zal niet een paar weken na de scheiding al weer het geval zijn. Er is immers een goede berekening gemaakt om vast te stellen hoe hoog dit bedrag moet zijn en dit zal dan ook eerst vast staan. Maar op het moment dat zich grote wijzigingen voordoen in jouw leven of dat van jouw partner, dan kan er wel overgegaan worden tot de alimentatie wijzigen. Nu is natuurlijk de vraag, wat voor wijzigingen gaat het dan om? Je kunt dan denken aan significante verschillen in inkomen, bijvoorbeeld doordat de ontvangende partij promotie maakt en daarbij een flinke loonsverhoging krijgt. Of dat juist de betalende partij werkloos raakt en daardoor flink terug gaat in inkomsten. Maar er zijn nog meer factoren die redenen kunnen zijn voor de alimentatie wijzigen.

Laat het uitrekenen

Wil jij zeker weten of een wijziging voor jou mogelijk is? Dan is het raadzaam contact te zoeken met Meesters & Meer advocaten & mediators. Zij hebben veel ervaring met alimentatie wijzigen en zij kunnen verschillende zaken voor jou doen:

  • uitrekenen of het bedrag inderdaad bijgesteld moet worden
  • contact zoeken met de ex partner om te proberen tot een nieuwe overeenkomst te komen
  • als het nodig is de zaak voorleggen bij de rechtbank

Een alimentatiecheck voeren zij gratis voor jou uit. Ze vragen jou dan om de nodige informatie, kijken of er gegronde redenen zijn voor de alimentatie wijzigen en voeren een berekening uit om te zien waar het nieuwe bedrag op uit zou moeten komen. Blijkt het bedrag in jouw geval niet meer te passen bij de huidige situatie, dan zullen zij altijd eerst contact zoeken met jouw ex om tot een wijziging in de scheidingsovereenkomst te komen. Soms lukt dit helaas niet en dan zullen zij een wijzigingsprocedure voor jou starten bij de rechtbank. Heb jij het idee dat jouw alimentatiebedrag niet meer klopt? Dat je teveel betaalt of juist te weinig ontvangt? Neem dan contact op met Meesters & Meer advocaten & mediators en zij voeren snel een alimentatiecheck uit om te zien of de hoogte jouw alimentatie wijzigen kan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn