Meer privacy in tuin door haag taxus

Wij hebben een mooie groene tuin waar we het hele jaar door van genieten. In het voorjaar, de zomer en het najaar zitten we met mooi weer altijd buiten. Onze konijnen en vogels houden we in de tuin en we hebben een grote vijver met vissen. Deze moeten we dagelijks verzorgen en de hokken moeten geregeld verschoond worden. Ik spendeer dus een groot deel van mijn leven in mijn tuin. Onze tuin was aan één kant afgezet met een open hek waardoor we geen bescherming hadden tegen inkijk. Voorheen hadden we hele fijne buren waar ik goed bevriend mee was. Dus ik heb dat eerder nooit als vervelend ervaren. Helaas zijn deze vorig jaar vertrokken en zijn onze buren er niet leuker op geworden. Ik had er helemaal geen klik mee. Opeens was de inkijk een probleem en hadden we grote behoefte aan meer privacy. Via internet vonden we informatie over een taxus haag. Dus we sprongen in onze auto en reden naar een tuincentrum in de buurt. Maar in het tuincentrum kregen we nauwelijks advies en we wisten zelf nog te weinig over de taxus. We moesten dus iemand vinden die ons kon informeren over de taxus, de beschikbare soorten en welke plant het beste bij onze tuin zou passen. Daarnaast vielen de prijzen van de taxus bij het tuincentrum ons ontzettend tegen. Dus we besloten om verder te zoeken naar een plek waar ze ons van advies konden voorzien en waar de prijzen aantrekkelijker waren.

Uitstekend advies over taxus haag door Taxusbestellen.nl

Na even zoeken kwam ik bij Taxusbestellen.nl uit. Hier vond ik uitgebreide informatie over de verschillende soorten taxus planten en de prijs zag er een stuk aangenamer uit dan bij het tuincentrum waar we net vandaan kwamen. Al snel zag ik dat ik voor onze haag het beste kon kiezen voor een taxus met kluit. Ik twijfelde nog tussen de verschillende soorten, de Hicksii en de Baccata. Op de website stond wel aangegeven dat de Baccata de meest populaire soort was, maar ik wist nog niet zeker of dit dan de beste keuze voor ons zou zijn. Ik belde met een van de medewerkers van de winkel. Zij adviseerde ons om toch voor de Baccata te kiezen omdat deze zo sterk is dat de hoeveelheid lichtinval in de tuin niet uitmaakt. Omdat we in de winter aan de rechterkant van onze tuin redelijk wat schaduw hebben, was de Baccatate de beste keuze. Tijdens ons gesprek informeerde ik meteen naar de mogelijkheden om de haag te laten planten. Dit klonk wel erg aantrekkelijk want mijn partner heeft geen groene vingers en ik zou er de kracht niet voor hebben. Ik vroeg naar de wachttijden want ik wilde zo snel mogelijk meer privacy in mijn tuin. Het voorjaar kwam eraan dus dat betekende dat we nog meer tijd in onze tuin zouden doorbrengen. Maar ik hoefde helemaal niet lang te wachten totdat de taxus haag geleverd en geplant kon worden.

Nette haag en veel groen

De heren van Taxusbestellen.nl hebben de haag inmiddels geplaatst. Ik kon goed merken dat ze gespecialiseerd zijn in taxus planten want ze hadden de haag binnen een mum van tijd ontzettend netjes geplant. De plant biedt nog veel meer voordelen dan ik van te voren had verwacht, namelijk:

  • Eenvoudige verzorging;
  • Meer groen in de tuin tijdens de winter;
  • Meer schaduwruimte in de tuin tijdens de hete zomerdagen.

En ik ben blij dat nu ongestoord kan genieten van onze tuin.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn