Ook een laadpaal aanvragen?

Heb je informatie nodig over het aanvragen van een laadpaal? Lees dan verder!

Elektrische auto’s zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Omdat de populariteit steeds verder blijft groeien, wordt het ook bij de openbare laadpalen steeds drukker. Als je een elektrische auto bezit, dan zit je natuurlijk niet te wachten op rijen voor de laadpaal. Het aanschaffen van een eigen laadpaal is dan de ultieme uitkomst. In dit artikel lichten we meer toe over elektrische auto’s en zal bovendien worden aangegeven bij welke website je een laadpaal kunt aanvragen. Ben jij ook benieuwd en klaar om meer informatie op te doen? Lees dan verder in dit artikel!

Waarom kiezen voor een elektrische auto?

Het rijden van een elektrische auto biedt een hoop voordelen ten opzichte van een auto die rijdt op diesel of benzine. Een aantal van die voordelen zijn:

  • Het is goedkoper om op elektriciteit te rijden
  • Het is beter voor het milieu
  • Je hebt minder onderhoudskosten
  • Het is belastingtechnisch aantrekkelijk

Ook is een elektrische auto veel stiller. Voor automobilisten en mensen die dicht bij een drukke weg wonen is dit een groot voordeel, maar voor de rest van het verkeer kan het gevaarlijk zijn. Je hoort een elektrische auto namelijk minder snel aankomen.

Het grootste nadeel aan een elektrische auto is voor veel mensen dat je een laadpaal nodig hebt om de accu op te laden. Waar een benzinetank binnen een paar minuten gevuld is, kan het opladen van een accu aan een laadpaal op locatie zon 1 a 2 uur duren. Thuis kan het aan een stopcontact zelfs zon 8 uur duren. Het aanvragen van een laadpaal voor thuis of bij uw bedrijf kan een oplossing bieden voor dit probleem. Heb je geen eigen grond waar je een laadpaal kunt plaatsen, dan kun je ook in je gemeente een openbare laadpaal aanvragen.

De technieken rond elektrische auto’s worden steeds verder ontwikkeld. Tegenwoordig moet je het opladen en rijden nog enigszins plannen, maar waarschijnlijk zal dat binnen een aantal jaar niet meer aan de orde zijn. Je kunt op dit moment namelijk al een laadpaal aanvragen die in 30 minuten je accu voor 80% oplaadt. Ook kun je met een elektrische auto iets minder kilometers rijden dan met een auto die op fossiele brandstof rijdt. Het aantal kilometers dat je kunt rijden met een elektrische auto is in de afgelopen tijd al veel beter geworden. Het kan dus zo zijn dat over een aantal jaar dit verschil niet meer aanwezig is. Daarnaast kun je tegenwoordig met een opgeladen accu al ongeveer 500 kilometer rijden, wat een behoorlijk eind is.

Ga jij een eigen laadpaal aanvragen?

Het jij een elektrische auto of ben je van plan er een aan te schaffen? Dan kun je overwegen om een privé laadpaal aan te vragen. elec2go biedt laadpalen aan zowel bedrijven als particulieren in verschillende prijsklassen. Ze geven goed advies en houden rekening met jouw wensen. Wil je meer informatie over de verschillende laadpalen die zij aanbieden of heb je andere vragen? Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden en opmerkingen te behandelen. Wil jij direct een laadpaal aanvragen? Dat kan via www.elec2go.eu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn