Opleiding tot keurmeester volgen?

In Nederland werken veel bedrijven volgens de NEN, normen die bedoeld zijn om de veiligheid en betrouwbaarheid van werkomgevingen en apparatuur te controleren. De daadwerkelijke controles worden uitgevoerd door keurmeesters, die hiervoor zijn opgeleid. Bent u geïnteresseerd in de functie van keurmeester? Dan kunt u een opleiding tot keurmeester volgen. Dé organisatie waar u dit kunt doen is Intechnium. Dit bedrijf is toonaangevend op het gebied van keurmeesterschap. Bij het volgen van een opleiding tot keurmeester bij Intechnium krijgt u dan ook les van doorgewinterde keurmeesters en experts op het gebied van diverse NEN-normen. De opleidingen worden aangeboden op veel diverse locaties in Nederland. In elke provincie zijn meerdere grote en kleine steden waar de trainingen gegeven worden. Bovendien zijn er meerdere startmomenten per jaar. Als u nu besluit een opleiding te willen volgen, kunt u vaak binnen enkele weken al beginnen. De meeste trainingen duren slechts één dag, waarna u ook een examen aflegt. Met een minimale tijdsinvestering behaalt u zo een erkend diploma dat uw onderneming veel kan opleveren.

Welke keuze heeft u bij een opleiding tot keurmeester?

Tijdens het volgen van een training bij Intechnium wordt u niet opgeleid tot algemeen keurmeester, maar krijgt u een specifieke training voor het keurmeesterschap. Bijvoorbeeld op het gebied van:

  • trappen
  • elektrische arbeidsmiddelen
  • valbeveiliging
  • hijsmiddelen
  • De-opleider.nl

U kunt vervolgens worden ingezet als keurmeester bij uw eigen bedrijf of als inspecteur bij een inspectiebedrijf. De training die u bij Intechnium volgt kunt u dan ook uitstekend als aanvulling op uw CV gebruiken, of inzetten als opleiding voor een geheel nieuwe richting in uw carrière. Voor de laatste mogelijkheid is het aan te raden een aantal opleidingen te combineren, zodat u goed beslagen ten ijs komt. Als u zich opgeeft voor een opleiding tot keurmeester kunt u nadien zelfstandig controles uitvoeren. De opleiding tot keurmeester bestaat uit een theorie- en praktijkdeel, die u goed voorbereiden op situaties die u in het echt tegen zult komen. De praktijkkennis van docenten stelt u instaat de meest uiteenlopende situaties te bespreken. Vaak is het mogelijk uw eigen situaties te bespreken. Werkt u bijvoorbeeld in de bouw en volgt u een opleiding tot keurmeester voor valbeveiliging? Dan zult u ongetwijfeld al veel praktijksituaties hebben meegemaakt waar valbeveiliging een thema was. Het bespreken hiervan geeft uw training zeker meerwaarde en zorgt ervoor dat u het meeste uit uw opleiding haalt.

Doorleren

Na het afronden van een opleiding tot keurmeester kunt u soms nog een verdiepende cursus volgen, zoals het geval is bij de training voor elektrische arbeidsmiddelen. Bij Intechnium kunt u bijna eindeloos doorleren omdat het aanbod trainingen zeer groot is. In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Zo betaalt u uw opleiding tot keurmeester eenvoudig via een fonds van onder andere UNETO-VNI. Als u wilt weten of u in aanmerking komt voor een dergelijke subsidie kunt u het beste contact opnemen met de aanbieder van het fonds. Naast trainingen biedt Intechnium ook een volledige kennisbank aan met informatie over veilig werken. Kijk op de website voor meer informatie over alle trainingen of de kennisbank. Wij helpen u zo graag op weg naar een veilige werkomgeving. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn