Veilingen en faillissement

NBD-auctions - VeilingenAls een bedrijf failliet gaat, dan zijn er vaak verschillende schuldeisers die nog betaald moeten worden. Uiteraard zijn de financiële middelen daartoe beperkt of helemaal niet meer aanwezig, dus gaan curatoren over tot het verkopen van de inboedel en overige goederen via veilingen. Op die manier kunnen zij toch nog wat geld bij elkaar krijgen, om daar de schuldeisers deels mee af te betalen. Veel veilingen maken dan ook graag gebruik van de faillissementen van anderen, hoe cru dit ook mag klinken. Doordat er, helaas voor de betreffende bedrijven, met regelmaat ondernemingen in Nederland failliet gaan, zijn er altijd genoeg artikelen om te veilen. Per jaar gaan er in Nederland namelijk ongeveer 5000 zaken failliet, van grote nationale ondernemingen tot kleine bedrijfjes. En daar zitten de eenmanszaken nog niet bijgeteld. Dit betekent dan ook dat er altijd genoeg te veilen valt, bijna iedere dag komen er wel weer nieuwe producten bij. Doordat de faillissementen ook veel verschillende bedrijfstakken treffen, kunnen er bij veilingen vaak zeer veel verschillende artikelen aangetroffen worden. Van keukengerei, tot meubilair, van gereedschap tot kledinghangers, er zijn altijd zeer veel verschillende artikelen verkrijgbaar. Voor velen zijn veilingen dan ook een ideale plaats om dingen op de kop te tikken. Veel mensen denken dat een veiling niet voor iedereen toegankelijk is, maar dat is absoluut niet het geval. De meeste veilingen kunnen tegenwoordig door zowel bedrijven als particulieren bezocht worden en zij hebben allemaal gelijke kansen om te bieden. Door de afwisseling van het aanbod is het altijd maar weer afwachten wat er deze keer te halen zal zijn. Bovendien is het door het principe van bieden nooit van te voren duidelijk hoe hoog de prijs zal liggen voor een bepaald product. Dat maakt het kopen via een veiling een bijzondere gebeurtenis.

Online veilingen

Wilde iemand in het verleden meebieden bij veilingen, dan moest men hiervoor naar een speciale veilinghal toe gaan, waar de verschillende producten getoond werden en waar men tegen elkaar op kon gaan bieden. Dat heeft natuurlijk zo zijn charme, maar het heeft ook een nadeel, namelijk dat u zo wordt meegesleurd in het spel van tegen elkaar opbieden, dat u uiteindelijk meer biedt dan u eigenlijk had willen bieden. Dit nadeel ervaart u minder met online veilingen. Er is een veel langere tijdsduur waarbinnen biedingen mogelijk zijn en u hoeft dus niet zo snel te beslissen of u uw bod wilt verhogen of niet. Dat haalt een deel van de spanning weg, maar het zorgt ook voor meer weloverwogen beslissingen en dat is natuurlijk ook prettig. Zo wordt de kans een stuk kleiner dat u zich laat meeslepen door het moment. Een ander groot voordeel van online veilingen is dat u heel gericht kunt zoeken naar artikelen en dat u niet hoeft te wachten tot de veilingmeester eindelijk is aangekomen bij de kavel waar u interesse in hebt. Ziet u iets wat u graag zou willen hebben, dan kunt u meteen een bod uitbrengen hier op. Vervolgens is het een kwestie van afwachten of u overboden wordt of niet. De meeste online veilingen, zoals NBD Auctions, geven u de optie om een mail te ontvangen op het moment dat iemand een hoger bod plaatst dan dat van u. U hoeft dus niet continu de site in de gaten te houden en op het moment dat u de mail ontvangt, kunt u rustig overwegen of u al dan niet een hoger bedrag bereid bent te betalen. Online veilingen hebben dus zeker verschillende voordelen te bieden ten opzichte van de offline veiling.

Verschillende voordelen van NBD Auctions

Naast de mogelijkheid van een waarschuwingsmail op het moment dat u overboden wordt, biedt NBD Auctions u nog een andere handige manier om de kans te vergroten dat u het product bemachtigd, zonder dat u hiervoor meer betaalt dan u van plan was. U kunt bij hun veilingen namelijk gebruik maken van het auto-bod. Dit houdt in dat u aangeeft wat het maximumbedrag is dat u zou willen betalen voor een bepaalde kavel en de computer verhoogt dan automatisch steeds uw bod als u overboden wordt, totdat uw limiet bereikt is. Dat maakt het kopen via veilingen natuurlijk nog een stuk gemakkelijker. Doordat uw auto-bod onzichtbaar blijft, weten anderen bovendien niet tot hoeveel u bereid zou zijn te gaan. Wilt u meedoen aan veilingen van NBD Auctions dan kunt u dus profiteren van:

  • duidelijk overzicht van de te veilen artikelen
  • duidelijke afbakening van de tijd waarbinnen geboden moet worden
  • waarschuwingsmail op het moment dat u overboden wordt
  • mogelijkheid tot instellen van auto-bod

Bij NBD Auctions kunt u bovendien terecht voor een zeer ruim aanbod goederen, van eenvoudige tot meer luxe artikelen. Doordat ze in categorieën ingedeeld zijn op de site, kunt u gemakkelijk producten vinden die bij uw wensen aansluiten. Kies bijvoorbeeld voor sanitair, gereedschap, elektronica, fashion of meubels. Of neem een kijkje bij een van de faillissement veilingen, waar een keur aan artikelen van een en dezelfde zaak te vinden is. NBD Auctions biedt bovendien niet alleen de mogelijkheid om op veilingen te bieden, u kunt bij hen ook zelf artikelen laten veilen. U hebt bij hen dus absoluut een ruime keus aan mogelijkheden. Of u nu dus zelf een product wilt laten veilen of dat u juist iets aan wilt schaffen, als u geïnteresseerd bent in veilingen dan bent u bij online veilingsite NBD Auctions absoluut aan het juiste adres.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn