Verlicht je klachten via fysiotherapie in Nijmegen

Het menselijk lichaam is wonder van de evolutie, maar de evolutie houdt helaas geen rekening met de ontwikkelingen die het resultaat zijn van de menselijke intelligentie. De evolutie is een blind proces. Waarom de evolutie bestaat en hoe het precies werkt is nog al lang niet helemaal duidelijk. Wat we dus zien in de huidige periode van de mensheid, is dat we vaak lang op kantoor zitten, (te) weinig bewegen en rare houdingen aannemen op de bank als we onderuitgezakt voor de tv hangen. Een van de meer recentere ontwikkelingen is dat we massaal naar onze telefoonschermen kijken. Dit doen we met ons hoofd voorover gebogen. De evolutie heeft onze lichamen echter (nog) niet uitgerust met de juiste flexibiliteit voor dit soort nieuwe houdingen. Klachten aan de nek, rug en schouders zijn dan ook het gevolg. Daarvoor kun je gelukkig wel terecht bij De Fysioo. Fysiotherapie in Nijmegen kan ervoor zorgen dat bepaalde klachten minder worden. Dit kan klachten betreffen die het resultaat zijn van de bovengenoemde ontwikkelingen in onze moderne maatschappij. Maar het kan ook gaan om sportblessures of blessures die het gevolg zijn van een ongeluk. Als je je enkel verzwikt, dan wil dat niet zeggen dat je te lang achter je computer hebt gezeten in een verkeerde houding. De mensen die 10.000 jaar geleden leefden, konden immers ook hun enkel verzwikken. Zij hadden echter geen fysiotherapie in Nijmegen. Zowel Nijmegen als de fysiotherapie bestonden toen nog niet. Het was zelfs zo erg, dat bepaalde blessures leiden tot de dood. Als je als man zijnde niet meer kon lopen, dan was je niet echt een toevoeging meer tot je stam. De ene stam was wellicht barmhartiger dan de andere, maar het is fijn om te weten dat je nu gewoon naar de dokter en naar de fysiotherapeut kunt gaan. Fysiotherapie in Nijmegen is er niet alleen om je weer op te lappen. Het leert je ook hoe je klachten kunt voorkomen. Door je houding aan te passen of thuis bepaalde oefeningen uit te voeren, kun je je lichaam als het ware beschermen tegen het soort klachten waar je last van hebt. Als je inderdaad last hebt van je nek door veelvuldig telefoongebruik, dan zou een simpele oplossing zijn om niet meer zoveel met je gebogen nek naar de telefoon te staren. Rugklachten zijn bijvoorbeeld vaak het resultaat van een verkeerde houding. Je kunt dit aanpakken door aan je houding te werken. Maar wat ook vaak goed werkt is het doen van bepaalde oefeningen die je rug sterker en/of flexibelere maken. Hiervoor kun je dus ook een beroep doen op fysiotherapie in Nijmegen.

Kijk snel op de site voor informatie over fysiotherapie in Nijmegen

Mocht je meer willen weten over fysiotherapie in Nijmegen, de kliniek waar je terecht kunt of de fysiotherapeut, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de website van defysioo.nl. Hier vind je ook een overzicht van alle klachten die de fysiotherapie in Nijmegen kan verhelpen. Denk aan:

  • Nekklachten
  • Hoofdpijn
  • Rugklachten
  • Longklachten

Maak een afspraak via de site

Je kunt via de website meteen ook een afspraak maken. Je kunt je klachten invullen en de datum aangeven wanneer je wilt langskomen en zo direct een afspraak inplannen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn