Waar kun je kefir kopen?

Kefir is een steeds populairder wordende melkdrank, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het bevat namelijk tal van goede bacteriën en biedt grote voordelen voor de gezondheid. Kefir kopen kan in sommige supermarkten, maar als je er een wilt van superieure kwaliteit kun je het beste op de website van Raw Milk Company kijken. Dit bedrijf maakt namelijk zelf kefir dan rauwe melk in plaats van gepasteuriseerde melk, en dat is ten opzichte van de normale kefir stukken gezonder. Er zijn namelijk heel veel mensen die moeite hebben met het verteren van lactose. De reden hiervoor is echter vaak dat je het moeilijk kunt verteren doordat het overgrote deel van de melkproducten gesteriliseerd is en dus geen lactase meer bevat. Lactase is het stofje dat nodig is om lactose te verteren, en zonder het eerste stofje krijgen veel mensen last van buikpijn en darmklachten. Kefir kopen van rauwe melk is dan een beter idee, omdat deze niet gefermenteerd is en dus nog lactase bevat. Je zult zien dat je ineens veel minder last hebt van de lactose, simpelweg doordat je hem met behulp van lactase beter kunt verteren.

Kefir kopen van rauwe melk

Op de website van Raw Milk Company vind je een overzicht met verkooppunten waar je terecht kunt om hun rauwe kefir te kopen. Het zijn een aantal fysieke winkels, maar ook webshops. Dus ook als je niet in de buurt woont kun je hun kefir kopen. Maar voordat je dat doet zou ik je eerst willen uitleggen hoe kefir eigenlijk tot stand komt en wat het precies is. Het is namelijk in Nederland een nog relatief nieuw drankje, ondanks dat het in feite al eeuwenoud is. Kefir wordt bij Raw Milk Company gemaakt van rauwe melk, met behulp van een kolonie organismen en bacteriën die met veel zorg in poedervorm gekweekt worden. De samenstelling van deze kweekjes komt heel nauwkeurig, dus ze staan onder uitvoerige controle. Deze levende bacteriën hebben een probiotische werking, en zijn daarom goed voor je algehele gezondheid. Kefir kopen is goed voor je omdat de basis van je gezondheid in je darmen ligt. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de samenstelling van jouw darmbacteriën bepaalt of toxische stoffen al dan niet in je lichaam worden doorgelaten. De gezonde bacteriën in de kefir van Raw Milk Company brengen je darmen in balans, en daarmee je algehele gezondheid.

Rauwmelkse producten van Raw Milk Company

Bij Raw Milk Company kun je niet alleen rauwmelkse kefir kopen, maar allerlei andere producten gemaakt van rauwe melk, zoals:

  • Rauwmelkse yoghurt
  • Rauwmelkse hangop
  • Rauwmelkse kaas
  • Rauwmelkse jus de lait

De laatste is niet zo heel bekend. Jus de lait is als het ware een frisse fruitdrank gemaakt van een rauw melkserum. Dit serum is de vloeistof die uitlekt bij het maken van hangop. Deze wordt dus in het maakproces niet weggegooid maar dient als basis voor het maken van jus de lait. Er wordt biologisch mangoconcentraat aan toegevoegd voor een frisse, maar zoete smaak. In de verkooppunten van de Raw Milk Company kun je deze jus de lait en kefir kopen. Probeer het eens en kijk hoe je lichaam reageert op de lactose wanneer deze vergezeld wordt door zijn natuurlijke tegenhanger lactase. Want producten gemaakt van rauwe melk zijn echt gemakkelijker verteerbaar. Hoe natuurlijker, hoe beter, niet? 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn