Waarom kiezen voor een kunsthaag?

Veel mensen zullen bekend zijn met kunstplanten en kunstbloemen, maar ken jij de kunsthaag ook al? Het klinkt misschien een beetje vreemd om hier een kunstvariant van aan te schaffen, maar het kan zeker voordelen hebben. Zo heb je bijvoorbeeld wel groen in je tuin of zelfs binnen, zonder dat je planten hoeft te onderhouden! Een kunsthaag is in verschillende varianten verkrijgbaar, alle met een geheel eigen uitstraling. Doordat je dit product bovendien per vierkante meter aan kunt schaffen, is het altijd op maat te maken voor jouw situatie. Het is daarom zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen.

Kunsthaag voor binnen en buiten

Groen doet een mens altijd goed, het zorgt voor een gevoel van rust en je wordt er vrolijker van. Het maakt dan eigenlijk niet uit of het gaat om echte planten of nepplanten. Voor hagen geldt hetzelfde, een kunsthaag heeft hetzelfde positieve effect op jouw gemoed als een echte haag. Het grote voordeel van een kunstvariant, is dat je deze zowel buiten als binnen kunt gebruiken. Ook in huis of op kantoor kun je immers wel wat extra groen gebruiken voor een aangename sfeer. Je kunt hiermee bijvoorbeeld een scheidingswand opvrolijken. Daarnaast is een groot voordeel van een kunsthaag dat je hier geen onderhoud van hebt. Waar je gewone hagen moet snoeien en in droge periodes misschien moet bewateren, heb je bij een kunststof exemplaar er geen omkijken naar. Erg handig als je wel groen in je tuin of in je huis wilt, maar je geen groene vingers hebt! Groot voordeel is ook dat je gerust je tuin tot aan de schutting kunt betegelen, je hebt immers geen grond nodig om je haag in te zetten. Deze bevestig je gewoon aan de schutting. Een kunsthaag heeft dus verschillende voordelen:

  • deze kan zowel buiten als binnen geplaatst worden
  • je hoeft geen onderhoud te plegen
  • je hoeft niet goed te zijn in tuinieren
  • de haag wordt rechtstreeks aan de muur of schutting bevestigd

Verschillende varianten

Er zitten dus verschillende voordelen aan de keus voor een kunsthaag. Het is goed om te weten dat je deze ook in verschillende varianten kunt krijgen. Sommige zijn speciaal geschikt voor buiten, deze kunnen goed tegen UV-straling en zullen daardoor niet verkleuren. Andere varianten zijn alleen voor binnen geschikt. Je kunt daarnaast kiezen uit verschillende plantsoorten. Zo kun je kiezen voor een kunsthaag die lijkt op buxus of conifeer, maar ook hedera of laurier is bijvoorbeeld een mogelijkheid. Iedere variant heeft door de vorm en de kleur van het blad een geheel eigen uitstraling, dus er is altijd een optie die past bij wat jij mooi vindt. Vind je de haagvarianten minder geslaagd, dan kun je ook kiezen voor plantenwanden van kunststof. Kies bijvoorbeeld voor een roze orchidee plantenwand voor extra kleur of voor een jungle plantenwand voor een exotische uitstraling. Bij kunsthaagvoordeel.nl heb je de keus uit meer dan zestig soorten kunsthagen en plantenwanden, je kunt daardoor altijd een geschikte variant bij hen vinden. Doordat je de kunsthaag per vierkante meter bij hen aan kan schaffen, kun je bovendien altijd op maat inkopen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn