Wat te doen nu ISDN stopt?

ISDN was ooit de nieuwe speler op de digitale markt. Dankzij ISDN hoefden we voor een internetverbinding niet meer in te bellen. Dat betekende ook dat de telefoonlijn niet langer bezet was op het moment dat iemand aan het internetten was. Het is anno 2019 misschien lastig voor te stellen, maar er waren tijden dat internetten ertoe leidde dat je niet meer kon bellen en men jouw dus ook niet kon bellen. Zoals we nu in vrijwel alle huizen tegelijk kunnen douchen en afwassen, zo kunnen we nu dus ook gewoon internetten en bellen tegelijk. Dat komt in 2019 vooral omdat internet via de kabel verloopt, maar in het begin van de 21ste eeuw was het dus een ISDN verbinding die het mogelijk maakte om constant te internetten. ISDN was dan ook de voorloper van ADSL en het is inmiddels dus al zover dat ISDN stopt. Dat is natuurlijk niet zo erg als je geen gebruik maakt van deze verbinding en in de meeste huishoudens is dat ook zo. Maar bedrijven maken vaak nog wel gebruik van een ISDN centrale. Nu ISDN stopt moet je dus overstappen op een alternatief. Dat is goed nieuws, want als je nog gebruik maakt van de oude verbinding, dan betaal je ook teveel. Nu ISDN stopt kun je overstappen op VoIP via de Cloud of een SIP-trunk. Beide opties zijn voordeliger dan de opties die via een ISDN verbinding tot stand komen. Welke van de twee opties, VoIP of SIP-trunk, het beste is voor jouw onderneming hangt af van je eigen situatie en in hoeverre de centrale SIP ready is. Punt is dat je sowieso moet overstappen, want ISDN stopt. Dat betekent dat deze optie dus niet meer beschikbaar is. Doordat ISDN stop moet je dus wel overstappen, maar je hoeft je geen zorgen te maken, want overstappen is vrij eenvoudig. Mocht je echter graag eerst iets meer willen weten over beide alternatieven, dan kun je een kijkje nemen op de site van voicedata. Hier vind je precies beschreven wat VoIP via de Cloud is en wat de voordelen zijn van deze optie. Hetzelfde geldt voor de SIP-Trunk, want ook deze optie wordt in detail beschreven. Dus door het bezoeken van de site nadat ISDN stopt kun je al redelijk goed inschatten wat de beste optie is. tevens kun je de optie waar je voor kiest ook meteen via Voicedate realiseren. Dus surf snel naar de website en zorg dat je verbinding in orde is voordat ISDN stopt.

ISDN stopt, maar je internetverbinding gaat verder

Het is weliswaar het einde van een tijdperk, maar je internet verbinding gaat natuurlijk gewoon verder. Dankzij voicedata kun je ervoor zorgen dat je werknemers op kantoor met elkaar en het internet verbonden blijven en hun werk kunnen blijven doen. Je kunt zoals gezegd kiezen voor VoIP en SIP-Trunk. De voordelen van VoIP zijn:

  • Eenvoudige overstap geheel verzorgd door voicedata
  • Geen downtime bij een overstap naar VoIP
  • Bestaande nummers blijven behouden

En de voordelen van een SIP-Trunk zijn:

  • Overstap zonder downtime
  • Bestaande nummers blijven behouden
  • ISDN pakket bij KPN wordt automatisch opgezegd bij portering

Het laatste voordeel van de SIP-Trunk geldt overigens ook voor de VoIP verbinding via de Cloud. Mocht je precies willen weten wat je mogelijkheden zijn, dan moet je nagaan of jouw centrale inderdaad SIP ready is. Zo niet dan is VoIP in principe de meest logische optie.

Kijk op voicedata.nl voor extra informatie

Mocht je nog meer willen weten over de situatie nu ISDN stopt, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de site of gewoon contact opnemen met voicedata.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn