Wat voor driewieler kies jij?

Als het gaat over een driewieler, dan denken de meeste mensen al snel aan een fietsje voor kleine kinderen. Natuurlijk zijn deze voor de kinderen ideaal, maar niet alleen voor hen zijn voertuigen met drie wielen een goede optie. Ook mensen die moeite hebben met het bewaren van hun evenwicht kunnen hier veel baat bij hebben, net als mensen met een beperking. Maar om nu te zeggen dat een driewieler eigenlijk een gehandicaptenvoertuig is, dat is ook te kort door de bocht. Ook voor mensen die geen beperking hebben kan het een uitstekend vervoermiddel zijn, denk aan de trike, een motor met drie banden. Het is dus voor iedereen een uitstekende optie!

Diverse modellen bij Fast & Furious Scooters

Er zijn niet veel zaken waar je terecht kunt als je op zoek bent naar een dergelijk voertuig. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van de driewieler, dan moet je eens een kijkje nemen bij Fast & Furious Scooters, zij bieden namelijk wel diverse mogelijkheden op dit gebied. Als je bij hen zoekt naar voertuigen met drie banden, dan vind je diverse modellen:

  • brommobielen
  • scooters
  • scootmobielen
  • modellen met de uitstraling van een quad
  • opvouwbare exemplaren

Er zijn dus veel mogelijkheden als jij om welke reden dan ook graag een driewieler zou willen gaan rijden en bij deze zaak vind je eigenlijk alle opties. Wat is nu het verschil tussen de verschillende modellen? Een scooter en een scootmobiel zal eigenlijk iedereen wel kennen, dus daar hoeven we niet nader op in te gaan. Een brommobiel staat bij veel mensen beter bekend als een 45 km auto. Naast exemplaren met vier banden, zoals personenwagens ook hebben, zijn er dus ook modellen met drie banden te krijgen. Een groot voordeel hiervan is dat je droog zit. Een quad-model heeft dan weer een stoerdere uitstraling dan bijvoorbeeld de scooter. En een opvouwbare driewieler is licht van gewicht en ideaal als je vaak met het openbaar vervoer reist. Je kunt dan de afstand van en naar het station hiermee afleggen.

Elektrische driewieler

Ondanks dat er grote verschillen bestaan, hebben al deze modellen toch één belangrijke overeenkomst en dat is dat ze elektrisch zijn. Dat betekent dat je er niet mee hoeft te tanken, maar dat je ze gewoon thuis op kunt laden. En dat heeft diverse voordelen. Zo zijn elektromotoren eigenlijk nagenoeg onderhoudsvrij, waardoor je de onderhoudskosten voor de driewieler laag kunt houden. Opladen op stroom is bovendien veel voordeliger dan benzine tanken, helemaal als je zelf stroom opwekt met zonnepanelen. Doe je dat laatste of neem je groene stroom af bij jouw energieleverancier, dan rij je dus ook groen en draag je een steentje bij aan een beter milieu! Een elektrische driewieler rijdt ook heel stil, jij en je medeweggebruikers hebben dus geen last van het geluid van de motor. En je stoot geen stinkende uitlaatgassen uit, wat ook zeker een pluspunt is. Al met al zitten er dus heel veel voordelen aan het rijden van een elektrische driewieler en bij Fast & Furious Scooters heb je de keus uit het kopen of leasen van veel verschillende modellen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn