Wilt u weten of u het syndroom van tietze heeft?

Vele Nederlanders hebben er nog nooit van gehoord. En toch is het iets waar iedereen last van kan hebben of krijgen. Heeft u er wel eens van gehoord? Waar we hier over spreken is het syndroom van Tietze. Dit syndroom wordt veroorzaakt door een ontsteking van de kraakbeen verbindingen tussen een of meerdere ribben en het borstbeen. Wanneer u wilt controleren of u ook last heeft van het syndroom van Tietze kunt u de interactieve fysiotherapie check doen op de website van Hier Heb Ik Pijn. Bij deze interactieve check stelt de fysiotherapeut u enkele vragen welke u kunt beantwoorden. Verder zult u enkele test moeten uit voeren om te bevestigen of het echt om het syndroom van Tietze gaat of dat u wellicht last hebt van lichamelijke klachten die aan een andere aandoening of blessure gekoppeld zijn. Waar u ook last van heeft, het syndroom van Tietze of iets anders, de fysiotherapeuten van Hier Heb Ik Pijn staan u bij met raad en daad!

Wat is het syndroom van Tietze eigenlijk?

Zoals hierboven al geschreven is wordt het syndroom van Tietze veroorzaakt door een ontsteking van de kraakbeenverbindingen tussen een of meerdere ribben en het borstbeen. De lichamelijke klachten die hierbij kunnen komen kijken zijn onder andere vervelende pijnscheuten op de borst waardoor sommige patiënten twijfelen of zij niet naar het ziekenhuis moeten vanwege een potentiële hartaandoening. Echter, het syndroom van Tietze heeft geen betrekking op het hart. Veel mensen zijn niet bekend met het syndroom van Tietze. Wanneer men het syndroom van Tietze moet indelen in een categorie dan zal deze komen te vallen in een categorie met reuma-gerelateerde aandoeningen. Op de website van Hier Heb Ik Pijn vindt u diverse beschrijvingen van klachten welke u kunt hebben wanneer u het syndroom van Tietze heeft. Verder staat er ook meer informatie over wat de aandoening precies inhoudt en hoe deze kan ontstaan. Vind u zichzelf en uw klachten terug in wat op de website van Hier Heb Ik Pijn allemaal wordt beschreven? Aarzel dan niet en raadpleeg een fysiotherapeut of doe de online check!

Oefenprogramma voor het syndroom van Tietze

Wanneer een specialist bij u het syndroom van Tietze heeft vastgesteld, wilt u er uiteraard van alles aan doen om te voorkomen dat de klachten verergeren. Uiteraard is uw doel om het syndroom van Tietze te laten verdwijnen. Op de website van Hier Heb Ik Pijn vindt u een uitgebreide beschrijving van een set oefeningen welke u kunt uitvoeren om de klachten van het syndroom van Tietze te verminderen. De inhoud van het oefenprogramma is als volgt:

  • Duidelijke voorbeelden. De oefeningen welke zorgvuldig zijn uitgezocht door fysiotherapeuten bevatten duidelijk instructievideo’s. Na afloop van het volgen van de video kunt u aangeven hoe de oefening bij u is gegaan.
  • Opbouw in zwarte.
  • Het is mogelijk om uw vooruitgang bij te houden in het oefenprogramma. Dit gebeurt onder andere door middel van een zogenaamde pijnscore bij te houden welke betrekking heeft op uw klachten.
  • Online begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Wanneer u twijfelt of u de oefeningen wel goed doet kunt u online feedback vragen van een therapeut.

https://www.hierhebikpijn.nl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn