Administratiekantoor voor bedrijfsadministratie

Ieder bedrijf is in Nederland verplicht om een bedrijfsadministratie te voeren, maar je kunt natuurlijk zelf bepalen of je dit laat doen door bijvoorbeeld een administratiekantoor of dat je hier zelf mee bezig gaat. De enige eis die er volgens de wet gesteld wordt, is dat je een kloppende administratie bijhoudt. Er staat niets vermeld over de manier waarop je dit dient te doen. Je kunt het dus uitbesteden aan een administratiekantoor, maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen. Bovendien heb je ook verschillende mogelijkheden als het aankomt op de manier waarop het bijgehouden wordt. Je kunt hier officiële software voor kopen en het daar in invoeren, maar je kunt het ook gewoon bijhouden in bijvoorbeeld een excel bestand. Het zal de belastingdienst niet uitmaken hoe je het doet, zolang het voor hen maar te achterhalen is of alles klopt en of jij de juiste bedragen betaald hebt met je belastingaangiftes. Kijk dus gewoon wat jou de beste optie is, uitbesteden aan een administratiekantoor of het zelf doen.

Administratiekantoor inschakelen of zelf doen?

Hoe bepaal je nu wat voor jou de juiste keus is? Vrij simpel gezegd: als het je teveel tijd kost en je hebt er te weinig verstand van, dan kun je het maar beter uitbesteden. In andere gevallen zou je het ook zelf kunnen doen. Zitten er nu nadelen aan het inschakelen van een administratiekantoor? Ja, een minpuntje is natuurlijk dat je hen moet betalen en dat je zelf het overzicht over je financiën kwijt kunt raken. Maar doordat zij alle regels op hun duimpje kennen en je hierdoor optimaal gebruik kunt maken van regelingen, vallen de kosten uiteindelijk wel mee. Bovendien kan een goede boekhouder jou adviseren over welke onderdelen van jouw onderneming het minst opleveren, waardoor jij jouw bedrijf effectiever kunt laten groeien. Ook zo kunnen zij dus bijdragen aan de groei van jouw onderneming. De eventuele minpunten van een administratiekantoor werken zichzelf zo dus wel weer weg. Wat zijn nu de voordelen? De voordelen zijn bijvoorbeeld dat:

  • je zeker weet dat de administratie goed bijgehouden wordt
  • jij meer tijd overhoudt voor jouw eigenlijke werkzaamheden
  • je geen deadlines van belastingaangiftes meer mist

Het biedt jou dus veel zekerheid om het uit te besteden en je hebt zelf weer meer tijd voor het verbeteren van jouw producten of diensten en voor het vinden van nieuwe klanten of opdrachtgevers. Het inschakelen van een administratiekantoor is dus zeker geen slecht idee!

Finovion biedt uitkomst

Dan is het natuurlijk nog wel de vraag wat nu het beste administratiekantoor is om voor te kiezen. Kies je voor een van de grotere spelers op dit gebied, dan heeft dit als voordeel dat zij altijd heel veel kennis in huis hebben, waar jij van kunt profiteren. Een voordeel van een klein kantoortje is dat ze veel meer persoonlijke aandacht hebben, dat ze ook echt naar de voortgang van jouw bedrijf kijken. Kies jij voor het administratiekantoor Finovion, dan kies je voor een kantoor dat in principe groot is in omvang, met ongeveer veertig locaties in Nederland, maar dat tegelijkertijd de persoonlijke aandacht biedt van kleine kantoren. Zij bieden jou vele mogelijkheden, je kunt echt alles op het vlak van jouw bedrijfsadministratie uitbesteden, zoals de boekhouding, de salarisadministratie, de belastingaangiftes en de jaarrekeningen. Maar ook kun je er voor kiezen om deels zelf zaken te blijven administreren en hen dit te laten controleren. In overleg met hen bepaal je wat jij zelf doet en wat zij voor jou doen. Doordat zij vaste maandelijkse tarieven voor hun diensten vragen, weet je dus ook op dit vlak precies waar je aan toe bent bij dit administratiekantoor!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn