Boek nu uw noorderlicht vakantie!

Het Noorderlicht is een fenomeen dat velen eens zouden willen zien. Het aanschouwen van dit natuurspektakel is echter niet voor iedereen weggelegd. Je moet er voor naar het hoge noorden reizen en de bittere kou van de donkere wintermaanden trotseren. Daarnaast is het Noorderlicht het beste te zien tussen 22.00 ’s avonds en en 2.00 ’s nachts, dus je moet er ook wat langer voor opblijven. Toch is deze show van dansend licht de moeite waard om zelf mee te maken. Weinig andere ervaringen zijn zo indrukwekkend. Iedereen kent de foto’s van het noorderlicht, maar om daadwerkelijk onder een groen-, rood- of paarsverlichte hemel te staan is toch net even iets anders. Het wordt niet voor niets de beste lichtshow op aarde genoemd.

Als je een noorderlicht vakantie zoekt, kijk dan niet verder

Het noorderlicht ervaren kun je niet in Nederland. Gelukkig zijn er tal van opties om het fenomeen in Europa te aanschouwen en je hoeft er dus niet al te ver voor te reizen. De afgelopen jaren is een noorderlicht vakantie naar Noord-Europa ook in populariteit toegenomen, waardoor er meer aanbod is en de reizen ook goedkoper zijn geworden. Boek uw noorderlicht vakantie bijvoorbeeld bij Xplore the North en profiteer van de expertise van dit bedrijf. Xplore the North is gestart vanuit een grote passie voor de noorderlicht vakantie en dat merk je in het aanbod. Xplore the North focust zich op een noorderlicht vakantie in comfortabele, kleinschalige verblijven, weg van alle massatoerisme in Zweden, Finland, Noorwegen en IJsland. Verder bieden ze ook zorgvuldig beproefde dagvullende activiteiten en safari’s. Xplore the North biedt uitzonderlijke kwaliteit tegen een eerlijke prijs en je kans op het zien van het noorderlicht wordt zo gemaximaliseerd. Wacht dus niet langer en boek die reis!

Wat is het noorderlicht eigenlijk?

Het noorderlicht wordt veroorzaakt door een interactie van de zon en het magnetisch veld van de aarde. De uitbarstingen van de zon zorgen ervoor dat elektrisch geladen deeltjes met hoge snelheid de ruimte in worden geschoten. Dat verschijnsel wordt ook wel zonnewind genoemd. Zodra de zonnewind richting de aarde gaat, botsen kleine deeltjes met het magnetisch veld van de aarde. De deeltjes worden door het magnetisch veld afgebogen en naar de Noordpool getrokken. De zonnewind komt daar in de atmosfeer en door botsing met moleculen ontstaat er licht. Dit is het noorderlicht dat je in verschillende kleuren terug kunt zien in het noorden van Europa en daar ook wel Aurora Borealis wordt genoemd. Het verschijnsel komt niet alleen op de Noordpool voor, maar ook op de Zuidpool. Daar wordt het Aurora Australis genoemd. Het noorderlicht danst in verschillende vormen door de hemel en neemt daarbij verschillende kleuren aan: niet alleen groen, maar ook rode, witte en paarse tinten komen voor. Het is een waar kado van de natuur en sommige mensen noemen het zien van het noorderlicht zelfs een spirituele ervaring. Het ‘jagen’ tijdens een noorderlicht vakantie is niet zonder reden op de bucketlists van veel mensen verschenen de afgelopen jaren. In de volgende landen met hoge geografische breedten kun je het beste een noorderlicht vakantie boeken:

  • Noorwegen
  • Zweden
  • Finland
  • IJsland
  • Canada

De beste maanden om het noorderlicht daar te aanschouwen, zijn van oktober tot en met februari. In maart is het al erg onzeker of het nog donker genoeg is om het noorderlicht te ervaren. Natuurlijk moet je het ook treffen met het weer, want als het geen heldere avond is, dan zul je het noorderlichtspektakel sowieso niet kunnen aanschouwen. Om een grotere kans te hebben op het zien van het noorderlicht, kun je het beste minstens een week op noorderlicht vakantie gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn