Bureaus

Als je bezig gaat met de inrichting van een kantoorruimte, dan kun je natuurlijk niet zonder bureaus. Je hebt ze gewoon nodig om een handige werkplek te hebben, om je computer of laptop bijvoorbeeld kwijt te kunnen of om gewoon aan te kunnen zitten schrijven. Het is dus iets wat je gewoon nodig hebt, net als een goede bureaustoel. Want als je de hele dag zit, dan wil je immers wel goed kunnen zitten. Nu is het wel zo dat er een ruime keus is op het gebied van bureaus. Dat begint bijvoorbeeld al met het feit of je kiest voor een exemplaar waar een kastje en ladeblok aan vastzit of dat je kiest voor een variant wat eigenlijk gewoon een onderstel met een werkblad is. Beide hebben natuurlijk zo hun voordelen. Een ladeblok en kastje geven je extra opbergruimte, maar beperken tegelijkertijd je beenruimte. Ook wat model betreft kunnen er verschillen zijn, zo kun je kiezen voor een model met twee poten, die in het midden onder het tafelblad geplaatst zijn. Of je kunt kiezen voor modellen met vier tafelpoten. Het is allemaal mogelijk en het een is niet per definitie beter dan het andere. Het ligt er maar net aan waar jij de voorkeur aan geeft als het aankomt op bureaus.

Verstelbare bureaus

Een ander verschil dat er bestaat tussen de diverse bureaus die er te koop zijn, is of ze al dan niet in hoogte verstelbaar zijn. Waarom zou je dit nu willen? Een exemplaar waarbij je zelf de hoogte van het werkblad kunt bepalen, kun je als het ware op maat maken bij jouw lichaamslengte. Een goede zithouding is van groot belang om te voorkomen dat je lichamelijke klachten krijgt door je werk. Door een verkeerde houding kun je bijvoorbeeld last krijgen van je rug en je nek. Ergonomische bureaus en bureaustoelen zijn daarom van groot belang! Voor je werktafel geldt dat het in hoogte kunnen verstellen belangrijk is, zodat jij een hoogte kunt kiezen die past bij jouw lichaam. Zo rusten jouw armen beter op het werkblad, terwijl jij ook je benen in een goede positie kunt hebben. Zo zit je zo optimaal mogelijk en dat is wel zo prettig! Als het aankomt op in hoogte verstelbare bureaus heb je ook nog twee verschillende opties, namelijk modellen die elektrisch verstelbaar zijn en modellen met een handslinger, waarbij je dus al draaiend met de hand zelf de hoogte instelt.

Nieuw of tweedehands

Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op bureaus:

  • in hoogte verstelbaar of niet
  • met of zonder kastje of ladeblok
  • twee of vier tafelpoten

Uiteraard bestaat er ook nog verschil in kleur en in stijl. En dan is er nog een optie die je hebt, namelijk kiezen voor nieuwe exemplaren of voor tweedehandse. Als jij duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, dan zijn tweedehands bureaus natuurlijk een uitstekende keus! Zo worden producten zo efficiënt mogelijk weer hergebruikt en hoeven er geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden. Natuurlijk is het ook financieel vaak een aantrekkelijke keus, de prijzen voor tweedehands artikelen liggen immers lager dan die voor nieuwe. Maar ziet het er wel mooi en netjes uit als het tweedehands is? Als je deze werktafels koopt bij Albeka zit het ook met het uiterlijk ervan wel goed. Ook kun je er bij hen voor kiezen om op een gebruikt onderstel een nieuw tafelblad te laten zetten. Dan kun je helemaal zelf bepalen wat de uitstraling wordt. Zo zijn er dus voldoende mogelijkheden, kijk voor een volledig overzicht van de opties die je bij dit bedrijf hebt op het gebied van bureaus gewoon eens op Albeka.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn