Een dak renoveren doe je natuurlijk met EPDM

Elk dak is een uniek dak en daar mag je best even bij stilstaan. Een dak in 2018 is niet te vergelijken met een dak in 1918 en zeker niet met de daken op de huizen in 1518. De techniek is wat dat betreft een heel eind gekomen en dat maakt dat jij nu in 2018 kunt genieten van een niet-lekkend dak boven je hoofd. De eerste daken die men maakte, en dan hebben we het over de daken van de mensen in de prehistorie, bestonden uit takken, mos en bladeren. Het idee was dat de mensen beschutting zochten tegen de regen, maar men leefde sowieso buiten in de natuur. Er was dan ook geen noodzaak naar het comfort dat we nu willen bereiken met onze IKEA inrichtingen. Maar mensen zijn inventief en een dak dat lekt werd dan ook al snel vervangen met daken die meer weerstand bieden tegen het vallende regenwater. Via houten balken, leem en turf konden daken waterdicht gemaakt worden. Dergelijke daken zijn vele jaren geleden uitgevonden, maar ze vormen wel de basis van de daken die we nu gebruiken. De daken van vandaag de dag zijn nog altijd waterdicht, maar de techniek is niet stil blijven staan. Als we nu te maken hebben met heftige stormen, regenval en ander onstuimig weer, dan blijven we nog altijd droog. De huizen van vandaag de dag worden dus gebouwd met kennis van zaken en deze kennis van zaken heeft haar oorsprong in die eerste lekkende daken. Alles heeft een begin en zo is het ook met de daken die we op onze huidige huizen plaatsen. Het is dan ook niet zo gek dat we tegenwoordig gebruik maken van EPDM. Dit materiaal is uitgevonden met het doel om daken resistent en duurzaam te maken. In Nederland hebben we niet elke dag met stormen te maken, maar het regent vaak genoeg en we willen gewoon altijd droog zitten. EPDM is een materiaal van een uitstekende kwaliteit. Als je aanbrengt op je dak als dakbedekking, dan heb je er de eerste 50 jaar geen omkijken meer naar. Dus of de zon er nu op schijnt of als het hele dagen plenst, EPDM zal standhouden en ervoor zorgen dat jij binnen lekker droog zit. Dit komt omdat dit een zeer duurzaam materiaal is. Het is ook gemakkelijk aan te brengen als je kiest voor de Europese variant en het is op de lange termijn dus ook de goedkoopste optie aangezien je er sowieso 50 jaar van kunt genieten. En dat is voor ons Nederlanders uiteraard een prettig idee, want zuinigheid zit ons in het bloed.

Wat is EPDM nu eigenlijk precies?

EPDM is een soort van dakbedekking gemaakt van rubber en is uitermate geschikt om je dak mee te bedekken. Het wordt ook heel veel gebruikt in de bouwbranche en je ziet het ook terug in de automobiel branche. EPDM kent vele toepassingen die tot uiting komen in producten zoals:

  • Folie
  • Stroken
  • Hemelwaterafvoeren
  • Prefab hoeken

Dat betekent dus ook dat EPDM vele toepassingen kent en deze toepassingen maken het materiaal zeer de moeite waard. Als je daar vervolgens het idee dat het 50 jaar mee gaat bij optelt, dan weet je zeker dat je de juist keuze maakt. Je hebt er immer na het aanbrengen een halve eeuw geen omkijken meer naar.

Waar koop ik EPDM?

Nu rest alleen nog even de vraag waar je EPDM kunt kopen. Als je zoek bent naar EPDM en de vele producten, dan kun je terecht bij EPDM XL. Voor meer informatie kun je terecht op epdmxl.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn