Een serre op maat

Terhuurnebv - SerreEen goede manier om meer ruimte in huis te creëren is het aanbouwen van een serre. Hierdoor komen er natuurlijk letterlijk vierkante meters bij, maar door de glazen wanden wordt de ruimte ook meteen veel lichter en oogt deze groter. Er zijn veel verschillende aanbouwen waaruit gekozen kan worden, van klassiek tot heel modern. Ook kunt u de kleur zelf kiezen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden, het wordt via een poedercoating aangebracht. Hierdoor is uw serre ook goed beschermt tegen alle weersomstandigheden. Natuurlijk kan ook het glas veel hebben. Het is inbraak werend veiligheidsglas en zal niet snel voor problemen zorgen. Elke serre wordt door Ter Huurne op maat gemaakt en is zelf in elkaar te zetten, maar beter is het natuurlijk om de experts van Ter Huurne alles te laten monteren. Dan weet u zeker dat de serre geen mankementen zal vertonen. Vaak moet er voor een nieuwe aanbouw een vergunning worden aangevraagd. Wanneer u niet weet hoe dit het beste geregeld kan worden is het verstandig ook dit aan het team over te laten. Hierdoor kunt u erop rekenen dat u de nieuwe serre niet ineens weer hoeft af te breken omdat het papierwerk niet in orde blijkt te zijn. Elk huis is anders en bij elk huis past ook een andere serre. Op de website staan veel verschillende soorten modellen die een goed overzicht geven van de mogelijkheden. Het is echter ook een goed idee om vrijblijvend advies aan te vragen en de serre van uw keuze samen te stellen. Daarnaast kunt u even langsgaan in de showroom in Haaksbergen voor advies op maat. Medewerkers kunnen u hier alles vertellen over de type serres en de bouw zelf.

Een serre passend bij het huis

Soms weten mensen al lang wat voor een serre ze aan willen schaffen, soms is het niet meteen duidelijk welk ontwerp het beste past en is er alleen nog maar het idee van een uitbouw. Er zijn verschillende type serres. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een aluminium serre. Deze serres komen in verschillende vormen. Denk hierbij aan het platte dak. Deze serre heeft een glazen, plat dak en een lange want van glas aan de tuinzijde. De zijkanten van de serre kunnen ook van glas zijn, maar u kunt hierbij ook kiezen om de muren door te laten lopen. Alle serres worden op maat gemaakt en passen dus uitstekend bij uw huis. Wanneer u graag een serre met een plat dak wilt, maar toch op zoek bent naar een speelser effect is het type platdak knik wellicht een uitkomst. Bij dit type serre wordt het platte dak gedeeltelijk tegen het huis zelf aangebouwd. U kunt er dan voor kiezen om wat kleinere ramen, oftewel glazen wanden, aan de bovenzijden toe te voegen voor extra lichtinval. De voorkant, de grote glazen wand, kan net als bij elke andere serre bestaan uit openslaande tuindeuren, een schuifpui of geheel bestaan uit vast glas. Uiteraard is het glas dermate geïsoleerd dat er geen extra kosten voor de verwarming bij komen, ook niet op de lange termijn. Een derde type serre is het zadeldak. Een zadeldak ziet eruit als een puntdak. Het voegt een heel eigen ruimte aan het al bestaande huis toe en is minder een verlenging van hetgeen dat al bestaat. Uiteraard kan een serre met een zadeldak ook aan het huis worden bevestigd, maar het heeft een eigen puntdak. Vaak worden er in de schuinen wanden dakramen geplaatst voor extra ventilatie. Deze ramen zijn meestal op afstand te bedienen, zodat u niet steeds op een ladder hoeft te gaan staan om de ramen te openen en te sluiten. Een uitbouw met zadeldak zorgt voor prachtige lichtinval, van alle kanten komt immers het licht naar binnen. U waant zich midden in de natuur. Allemaal kunnen ze voorzien worden van de gewenste kleur, zo ook een zadeldak. De buitenkant hoeft overigens niet overeen te komen met de binnenkant. De poedercoating kan in verschillende kleuren worden aangebracht.

Kiezen voor een lessenaardak

Het vierde type uitbouw waar uit gekozen kan worden is het zogenaamde lessenaardak. Dit is een goed model wanneer er een aanbouw geplaatst moet worden tussen twee bestaande, aan elkaar vastzittende gebouwen. Het overbrugt dan als het ware de loze ruimte. De glazen wanden bevinden zich dan boven, voor en aan de zijkant. De uitbouw bestaat in totaal dus uit 3 glazen wanden. Wanneer u dan de achtermuur van het huis openbreekt ontstaat er veel extra woonruimte. U kunt uiteraard helemaal zelf kiezen hoe groot u de uitbouw wilt maken. Of het nu 2 meter in lengte is of zelfs 4 meter, ze zullen allemaal op maat worden gemaakt en ze worden geïnstalleerd door een ervaren team. Ook de doorbraak van de achtergevel is een klus die aan Ter Huurne kan worden overgelaten. Het is altijd goed om werkzaamheden van een aanbouw zo veel mogelijk bij een enkel bedrijf te laten, zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan met onafgemaakte werkzaamheden of grote vertragingen. Ook voor de lessenaardak kunt u in de showroom kijken naar verschillende voorbeelden. U kunt ondanks het platte dak gewoon kiezen voor een serre in Victoriaanse stijl. Mocht u juist van modern houden dan zijn er uiteraard ook talloze mogelijkheden waarbij u veel inspiratie op kunt doen voor uw eigen droomserre. Wanneer u langskomt met een tekening van de woonruimte en de plannen voor de nieuwe ruimte is het makkelijk om snel de mogelijkheden te bespreken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn