Rolluiken voor goede isolatie

Heb jij ook zo ontzettend zin in de zomer? Heerlijke warme dagen, met lekkere zwoele avonden. Ontzettend fijn natuurlijk, tot het moment dat je wilt gaan slapen. Dat lukt natuurlijk nooit in een slaapkamer die veel te warm is. Wil jij er ook voor zorgen dat je slaapkamer tijdens een hittegolf lekker fris blijft? Kies dan voor rolluiken. Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere vormen van zonwering, maar rolluiken hebben als grote pluspunt dat ze als geen ander in staat zijn om zonnestralen buiten te houden. Doordat ze bovendien van dik en sterk materiaal gemaakt zijn, houden ze niet alleen de zonnestralen buiten, maar zorgen ze ook voor een goede isolerende werking en houden zo de warmte echt buiten de deur. Zo blijven de temperaturen binnenshuis aangenaam en zul je in staat zijn om toch lekker te slapen. De isolerende werking van rolluiken is niet alleen in de zomer handig, het geeft ook voordelen in de winter. Door ze dan te sluiten, kun je ervoor zorgen dat de warmte juist in huis blijft en de kou dus buiten. Ze zijn dus uitstekend in te zetten als isolatie voor je woning. Het feit dat ze zo goed isolerend werken, is dus een goede reden om juist voor rolluiken te kiezen. Je kunt immers ook voor andere vormen van zonwering kiezen, zoals een markies of een zonnescherm, maar bij deze opties is het toch vaak zo dat er altijd nog wel wat zonnestralen het glas kunnen bereiken en bovendien houden zij de warme lucht niet tegen. Ook in de winter heb je aan zonneschermen en markiezen niets op het gebied van isolatie. Dat maakt het gebruik van rolluiken dus tot een uitstekende keus, hier heb je zowel in de zomer als in de winter veel aan en ze kunnen isoleren als geen andere vorm van zonwering.

Rolluiken bieden meer voordelen

Een groot voordeel van rolluiken is dus hun isolerende werking. Dit zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur binnenshuis, het is ook gunstig voor je energierekening. Als je zomers de warmte buiten weet te houden, hoef je immers geen airco of ventilatoren te gebruiken om toch lekker te kunnen slapen. En houd je de kou ‘s winters buiten, dan hoef je de kachel minder te laten draaien. Zowel stroom als gas kun je er dus mee besparen en je zult zeker merken dat als je de rolluiken goed gebruikt, je energierekening een stuk lager zal worden. Daarnaast hebben ze als pluspunt dat ze goed verduisterend werken. Ideaal dus voor mensen die graag echt in het donker willen slapen. Draai jij nachtdiensten en moet je overdag slapen? Geen enkel probleem, de rolluiken zorgen ervoor dat het op je slaapkamer aardedonker is, zodat het voor jou aanvoelt alsof het nacht is. De stevige kwaliteit van de luiken zorgt er ook voor dat ze veel geluiden buiten weten te houden. Je creëert er dus ook een stillere ruimte mee, wat natuurlijk erg prettig als je bijvoorbeeld aan een weg woont waar veel verkeer langs komt. Tot slot hebben rolluiken als groot voordeel dat ze een inbraak werende werking hebben. Winkeliers gebruiken deze niet voor niets als beveiliging voor hun zaak. De stevige kwaliteit maakt het lastig om ze kapot te krijgen en bovendien zorgen ze ervoor dat inbrekers sneller denken dat de rest van het pand ook wel goed beveiligd zal zijn, aangezien de ramen met rolluiken beveiligd zijn. Je wekt hiermee dus de illusie van een goed beveiligd pand en ook dit zal zeker zijn vruchten afwerken. Reden genoeg dus om juist voor deze luiken te kiezen.

Kies voor SunGo

Hierboven zijn verschillende voordelen van rolluiken aan bod gekomen, we zetten ze graag nog even voor je op een rijtje:

  • ze houden de warmte of kou buiten, afhankelijk van het seizoen
  • de goede isolerende eigenschappen zorgen ervoor dat je geen airco nodig hebt of de kachel lager kunt zetten, waardoor je dus energie bespaart
  • de energiebesparing zorgt voor een lagere energierekening
  • ze werken sterk verduisterend, waardoor je ook als het buiten licht is in het donker kunt slapen
  • de sterke kwaliteit maakt inbraken lastiger en ze schrikken bovendien inbrekers af

Al met al genoeg redenen dus om de aanschaf van rolluiken voor jouw woning te overwegen. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat ze van een uitstekende kwaliteit zijn. Wil jij er zeker van zijn dat je de beste rolluiken krijgt, dan moet je hiervoor naar SunGo gaan. Zij zijn namelijk een echte specialist op dit gebied en zij verkopen enkel de beste producten. Kies je voor een rolluik van hen, dan weet je zeker dat deze stevig en sterk zijn en dat ze een zeer goede isolerende werking hebben. Zij bieden bovendien veel keus op dit gebied, waardoor je kunt kiezen voor rolluiken in verschillende maten en soorten. Ook bieden zij meerdere kleuren, je zit dus niet aan een metaalkleur vast, maar kunt een kleur kiezen die goed bij jouw huis past. Zo zijn ze niet alleen handig, maar ook nog eens mooi om te zien. SunGo biedt bovendien nog veel meer producten aan op het gebied van zonwering, zoals zonneschermen en markiezen. Twijfel jij over welk soort zonwering voor jou het meest geschikt is? Overleg dan eens met een van hun medewerkers, zij kunnen je hier goed over adviseren. Voor rolluiken en andere zonwering is SunGo dus de zaak om naar toe te gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn