Gezond dieet

Wil jij graag wat kilo’s kwijtraken? Kies dan voor het volgen van een gezond dieet! Steeds meer mensen in Nederland zijn te zwaar en daarvoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen:

  • we zitten teveel
  • we sporten te weinig
  • we eten ongezond

Aan het vele zitten kunnen we lang niet altijd iets doen, hoe graag we het ook zouden willen. Velen van ons hebben immers nu eenmaal een kantoorbaan en daarbij zit je nu eenmaal steeds achter de computer. Maar wil een gezond dieet effect hebben, dan zullen we toch proberen hier een beetje aan te veranderen. Met een ander eetpatroon kun je heel wat bereiken, maar om echt succesvol te zijn met je afslankpoging is een andere leefstijl ook van belang. Op je werk kun je bijvoorbeeld vragen of je een zit-sta bureau mag hebben, zodat je ook een deel van de dag je werk staand kunt doen. Ook kun je wat vaker opstaan om even een glas water te halen en hebben jullie een lift? Laat die dan in het vervolg links liggen en kies voor de trap! Het lijken kleine stapjes, maar alle beetjes helpen. Als je zo een beetje meer dagelijkse beweging weet te krijgen, heeft een gezond dieet nog veel meer effect!

Gezond dieet en sporten

Natuurlijk is het nog beter als je naast je gezond dieet meer gaat sporten, maar niet iedereen houdt hier van. Nu hoef je sport ook weer niet op te vatten als teamsport of als naar de sportschool gaan, je kunt ook samen met iemand gaan wandelen of fietsen, ook dat zorgt er immers voor dat je meer beweegt! En als je dat dan combineert met een gezond dieet, zul je vanzelf gewicht verliezen! We hebben het hier bewust steeds over een gezond dieet, omdat veel mensen geneigd zijn om bij een afvalpoging echt ernstig te gaan lijnen. Zij kiezen voor een van de zogeheten crashdiëten en dat is echt niet aan te raden. Hierbij zul je zeker afvallen, dat is waar, maar je brengt er ook het hele metabolisme in je lichaam mee overhoop. Ga je later weer gewoon eten, dan is je lijf meteen geneigd om dit in vet op te slaan als reserve voor volgende periodes van schaarste. Ga dus niet zo streng lijnen, kies niet voor een crashdieet maar voor een gezond dieet!

Aangepast aan jouw behoeftes

Als het gaat over een gezond dieet, dan weten de meeste mensen wel ongeveer wat ermee bedoeld wordt. Eet voldoende groente en fruit, kies voor volkoren producten en wees matig met snacks. Maar hoe pas je dit nu in je dagelijkse leven toe en wat zijn nu de beste voedingsmiddelen voor jouw specifieke situatie? Ieders leven is immers weer anders en de behoeftes van jouw lichaam kunnen sterk afwijken van die van jouw buurman. Ben je een fanatieke sporter, dan heeft jouw lichaam andere voedingsstoffen nodig dan wanneer je niet zo heel veel in beweging komt. Een diëtist kan jou helpen met het samenstellen van een gezond dieet dat is aangepast op de behoeftes van jouw lichaam, dat past bij jouw leefstijl. Overal in Nederland zijn wel diëtisten te vinden, woon je in de omgeving van Rotterdam dan kun je heel goed terecht bij Diëtistenpraktijk Rijnmond. Zij kunnen jou uitstekend begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en dit altijd op een manier die verantwoord is en waarmee je een langdurig resultaat zult bereiken. Het gaat hen echt om een verandering van leefwijze en niet om een zo snel mogelijk resultaat. Wil je meer weten over hun gezond dieet? Kijk dan op dietist-rijnmond.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn