Goedkope 3D printer kopen?

3D printers zijn steeds meer in de opkomst. Al veel printers voor particulier gebruik zijn op de markt gekomen, in verschillende prijsklassen. Als u weinig ervaring heeft met 3D printen is het slim om een goedkope 3D printer te kopen, om zo ervaring op te doen. Zo kan u makkelijk experimenteren met deze nieuwe techniek, en als u er klaar voor bent eventueel een duurdere printer aanschaffen die meer naar uw eis werkt. 3D printer kopen gids zet alle goedkope 3D printers op een rijtje, die aan al uw eisen voldoen. Zo kan u, als klant of bezoeker van onze website op makkelijke manier een goedkope 3D printer kopen. 

Wat is de beste, goedkoopste 3D printer?

Goedkoop is natuurlijk een subjectief begrip. In deze lijst gaan wij uit van 3D printers onder de 1000 euro. Deze printers zijn vaak nog voor de consument te betalen, en van hoogwaardige kwaliteit die ook de duurdere industriële printers hebben. Printers van deze prijsklasse kunnen vrijwel alles waar de consument om vraagt.Goedkoop is natuurlijk een subjectief begrip. In deze lijst gaan wij uit van 3D printers onder de 1000 euro. Deze printers zijn vaak nog voor de consument te betalen, en van hoogwaardige kwaliteit die ook de duurdere industriële printers hebben. Printers van deze prijsklasse kunnen vrijwel alles waar de consument ze voor wil gebruiken. Er zijn vier 3D printers die het beste passen bij deze prijsklassen:

  • Onder de 1000 euro. De Flashforge Creator Pro is een van de beste printers van deze prijsklasse. De stevige metalen behuizing en de mogelijkheid om in meerdere materialen te printen zoals PLA, ABS en PVA, de dual extrusion functie en het mooie exterieur zorgt ervoor dat dit de beste printer is van deze prijsklasse. 
  • Onder de 750 euro. De Qidi Tech I is een goedkope 3D printer die veel gelijkenis vertoont met de Flashforge Creator Pro. Deze printer heeft een mooi model, en heeft een speciale hoge resolutie instelling die het printen een stuk eenvoudiger maakt. Ook deze printer kan in de bovengenoemde 3 materialen printen en is zo de beste voor deze prijs.
  • Onder de 500 euro. De M3D Micro is een goede printer in deze prijsklasse. Hij is zeer stil en vrij goedkoop, maar het detailniveau is iets lager door de lagere prijsklasse. 
  • Onder de 250 euro. De Da Vinci Jr print in XYZ, en kan zeer goede prints maken voor de lage prijs, maar hij is zeer groot.

Zelfbouwkits

De bovengenoemde 4 printers zijn natuurlijk kant en klaar gemaakt. Maar als u goedkoop een goede 3D printer wil naar uw eisen, kan u het beste zelf een 3D printer maken.  Als je het echt leuk vind om met de techniek bezig te gaan kan je het beste zo’n zelfbouwpakket kopen, en zelf de printer maken zodat je soms wel honderden euro’s aan kosten kan besparen en kan je zelf ook nog eens leren hoe een 3D printer nou precies werkt

Dus, wilt u een goedkope 3D printer kopen? Wij helpen u met het vinden van de beste printer voor uw prijsklasse en uw eisen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn