Het volgen van de vca basis cursus

Enkele maanden geleden kondigde mijn baas aan dat er bepaalde veranderingen zouden gaan plaats vinden op de werkvloer. Het was nog maar kort geleden dat er een ernstig ongeluk was gebeurd bij een soortgelijk bedrijf bij ons in de buurt en iedereen binnen ons bedrijf was daar ook flink van geschrokken. Natuurlijk voeren we de werkzaamheden allemaal op een veilige wijze uit, maar dit leek ook het geval te zijn bij het andere bedrijf. Dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten dat bleek hier maar weer eens uit. Mijn baas besloot dan ook om de veiligheid flink op te krikken op de werkvloer en daarvoor moesten we allemaal ons vca certificaat gaan behalen.

  • B-VCA
  • VOL-VCA
  • VIL-VCU

Na een korte uitleg van de baas werd het duidelijk dat er drie verschillende soorten vca zijn waar voor gekozen kan worden. Afhankelijk van je positie binnen het bedrijf ga je voor een bepaald certificaat. Voor mij betekende dit dat ik als uitvoerende werknemer voor de vca basis zou gaan, oftewel B-VCA. De baas had besloten dat we de cursus zouden volgen bij het bedrijf VGMBox. En zo had ik dus enkele weken later een volle cursusdag voor het behalen van mijn vca basis. In het begin dacht ik nog dat het simpelweg het behalen van een certificaat zou zijn. Maar er komt behoorlijk wat meer bij kijken. Om een bedrijf echt aan de standaarden van veiligheid te kunnen laten voldoen, zal er ook gekozen moeten worden voor bijvoorbeeld een hoop veranderingen op de werkvloer. Hier gingen we dan ook hard mee aan de slag.

Een uitstekende ervaring met de vca basis cursus

Het volgen van de vca basis cursus en het daarna afleggen van het examen was een stuk informatiever dan ik had verwacht. Ik heb gedurende mijn tijd als werknemer voor bedrijven al de nodige certificaten behaald, maar over het algemeen houdt dit toch niet zo heel erg veel in. Daarom was ik aangenaam verrast over de hoeveelheid nieuwe kennis die ik heb opgedaan tijdens het volgen van de vca basis cursus. Ook het behalen van het examen was een stuk moeilijker dan ik in eerste instantie gedacht had. Maar uiteindelijk heb ik dat natuurlijk voor elkaar gekregen. Net zoals al mijn collega’s binnen het bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat dit komt door de uitstekende voorbereiding die je krijgt bij het volgen van de vca basis cursus bij het bedrijf VGMBox. Als jij dus ook voor jouw bedrijf dit certificaat wilt gaan behalen, dan kan ik je zeker aanraden om je bij dit bedrijf aan te melden.

De uitvoering in de praktijk

Wat vaak het geval is, is dat de kennis die je hebt opgedaan tijdens de cursus soms niet altijd even makkelijk te vertalen is naar de praktijk. Bij de vca basis cursus is dat zeker niet het geval. Ik had dan ook niet meer tevreden over deze cursus kunnen zijn. Ze weten hier echt waar ze mee bezig zijn en hun doel is dan ook om zowel de theorie als de praktijk dichtbij elkaar te brengen. Ondanks dat er een hoop veranderingen plaats moesten vinden op de werkvloer was het voor geen van ons ook maar een enkel probleem om dit in de praktijk uit te voeren. Ik kan de vca basis cursus dan ook zeker aanraden. De leidinggevende binnen het bedrijf waren daarnaast ook zeer te spreken over de vca vol cursus. Ook deze is dus zeker aan te raden. Schrijf je daarom vandaag nog in op de website van het bedrijf.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn