Energie vergelijken nuttig

Hoe vaak neem jij de tijd voor de prijzen van energie vergelijken? De meeste mensen doen dit eigenlijk nooit en dat is zonde, er valt namelijk heel veel geld te besparen met overstappen naar de voordeligste leverancier. Steeds meer mensen hebben geld tekort of zouden het gewoon financieel wel iets ruimer willen hebben. Dan kun je twee dingen doen: je kunt proberen je inkomsten te vergroten of je uitgaven te verkleinen. Aangezien dat eerste vaak niet lukt, blijft alleen besparen over. Een uitstekende manier om besparingen te realiseren, is prijzen van energie vergelijken. Vind jij namelijk uit wie voor jou het voordeligst is, dan profiteer jij hier elke maand weer van. Dat is veel effectiever dan een zo goed mogelijke deal vinden voor iets wat je maar eenmalig aanschaft, je vaste lasten omlaag brengen is iets waar je steeds maar weer van profiteert. Zo houd je iedere maand een beetje geld over om te sparen of om meteen wat leuks mee te doen. Dus ga ook eens de tarieven van energie vergelijken, je zult zien dat ook jij kunt besparen!

Zelf tarieven energie vergelijken

Als je zo eenvoudig kunt besparen door over te stappen, waarom doen veel mensen dit dan niet? Omdat zij denken dat:

  • de prijzen niet zoveel van elkaar verschillen
  • tarieven van energie vergelijken lastig is
  • overstappen veel gedoe is

Dat dat eerste niet waar is, dat hebben we hierboven al aangegeven. Dat tweede punt zou inderdaad kloppen als het zo was dat je het helemaal zelf zou moeten uitrekenen. Dan zou het inderdaad een heel gedoe zijn. Wil je de tarieven van energie vergelijken, dan kun je namelijk niet gewoon even van iedere leverancier opschrijven welke prijzen zij hanteren, nee, je moet aan het rekenen gaan met jouw verbruik. Je rekening bestaat namelijk gedeeltelijk uit een vastrechttarief en gedeeltelijk uit een verbruikstarief, zowel voor gas als voor stroom. Doordat deze vier tarieven bij iedere aanbieder weer anders zijn, is het dus echt een kwestie van rekensommen maken om te achterhalen hoe hoog jouw jaarlijkse kosten zouden zijn bij iedere aanbieder. En aangezien we steeds meer aanbieders krijgen in Nederland, zou dit best wel heel veel tijd kunnen gaan kosten. Gelukkig hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld en hoef jij niet zelf met een rekenmachine aan de slag te gaan, energie vergelijken kan echt heel eenvoudig door gebruik te maken van een goede vergelijkingssite!

Betrouwbare vergelijkingssite

Gebruik jij een website voor de prijzen van energie vergelijken, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat deze betrouwbaar is en ook echt onafhankelijk is. GoedkoopsteEnergie.com is wat dat betreft echt een aanrader! Deze site werkt bovendien heel eenvoudig, je voert gewoon in wat voor stroommeter jij hebt, een enkele of een dubbele, wat jouw postcode is en hoeveel jij verbruikt per jaar. De site gaat dan aan het rekenen en geeft jou een duidelijk overzicht van de hoogte van de kosten per energieleverancier. Zo kun jij dus heel eenvoudig alle leveranciers van energie vergelijken en snel zien wie voor jou het voordeligst zou zijn! Kun je flink besparen? Dan moet je zeker gaan overstappen! Zoals gezegd denken mensen soms dat dit heel veel gedoe is, maar dat is echt niet het geval als je gebruik maakt van deze site. Je hoeft dan alleen maar aan hen aan te geven dat jij wilt overstappen, waar jij nu zit en bij wie jij een nieuw contract af wilt sluiten. Zij regelen het dan verder helemaal voor jou! Reden genoeg dus om prijzen van energie te vergelijken en een overstap te maken als dit financieel interessant is!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn