Hoe jij tijd kunt besparen door werken met een online boekhoudprogramma

Als ondernemer, en wellicht ook als particulier, ben je waarschijnlijk veel tijd kwijt aan het doen van je boekhouding. Dit kan je veel stress opleveren en ook veel tijd kosten. Onder boekhouding wordt vaak het doen van belastingaangifte of het door de ondernemer verwerken van facturen verstaan. De facturen die uitgaan en binnenkomen zullen moeten worden bijgehouden. Je zult soms mensen moeten herinneren aan de betaling van een factuur. Ook moet je bij de boekhouding je winst en verlies bijhouden. Dit is een hele lijst met werkzaamheden en bij sommige bedrijven komt er nog meer bij. Boekhouden is namelijk erg afhankelijk van de grootte en de soort van je bedrijf. Daarnaast kost het de ondernemer heel veel tijd. Als ondernemer levert deze je tijd je niets op, dus je wilt dit zo efficiënt mogelijk kunnen doen. Ook wil je niets vergeten en alles goed op een rijtje hebben. Je wilt natuurlijk nooit inkomsten mislopen door tijdgebrek of een vergeten factuur. Je kunt de boekhouding uitbesteden, maar ook dit gaat je geld kosten. Een alternatief kan dan een goed boekhoudprogramma zijn. Hierin kun je alles overzichtelijk houden zodat je niet teveel tijd kwijt bent aan je boekhouding. In dit artikel lees je alles over het werken met een boekhoudprogramma zoals Offective.

De voordelen van een online boekhoudprogramma

Het gebruiken van een online boekhoudprogramma kan veel voordelen hebben voor jou als ondernemer. Ten eerste heb je alles wat je nodig hebt in één overzicht staan. Je hoeft dus niet lang te zoeken in je administratie om te vinden wat je zoekt. Dat kan een ondernemer veel tijd en dus inkomsten kosten. Je kunt al je werkzaamheden met betrekking tot financiën in hetzelfde programma managen. Doordat alles in hetzelfde programma gebeurt en door de gemakkelijke interface bespaar je een hoop tijd die je dan kunt besteden aan het verdienen van geld. Daarnaast werk je met een online boekhoudprogramma in een cloud. Zo zijn al je gegevens veilig en centraal opgeslagen. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over je gegevens. Die zijn veilig opgeslagen en je hoeft ze niet te verliezen.

Het beste boekhoudprogramma

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma moet je jezelf verschillende vragen stellen. Een aantal vragen die je kunt stellen bij het zoeken staan hier op een rij:

  • Wat heeft je bedrijf nodig?
  • Welke functies heeft het programma en wil jij gebruiken?
  • Hoe is de verhouding tussen functie en prijs?
  • Is voor jou de prijs of de kwaliteit belangrijker?

Een programma dat altijd goed is is Offective. Het heeft veel functies en is zeer efficiënt. Je kunt het programma naar wens uitbreiden. Je betaalt dan per module. Daarom betaal je nooit voor dingen die je niet nodig hebt. Je kunt met Offective onder andere taken beheren, uren van jezelf of eventueel personeel registreren, digitaal facturen beheren, koppelingen maken met webshops, beheer van je voorraad en projecten managen. Het programma is gemaakt met gebruiksvriendelijkheid in gedachten. Het lezen van een handleiding is niet nodig. Offective heeft zelfs een app ontwikkeld voor bij dit online boekhoudprogramma. Doordat je online werkt hoef je ook niet bang te zijn dat je al je gegevens kwijtraakt. Je kunt nu gratis 30 dagen het programma uitproberen. Voor starters is het programma zelfs een jaar lang gratis te gebruiken. En als er eens iets niet lukt, dan staat de helpdesk altijd voor je klaar. Ook kun je hulpvideo’s bekijken via de website. Kijk nu dus snel op offective.nl voor alle prijzen en functionaliteiten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn