Hoe de Excel cursus ons bedrijf wist te veranderen

Soms kom je er als ondernemer te laat achter dat je vergeten bent om te investeren in de juiste elementen. Die elementen zijn jouw personeel. Als marketingbedrijf zijn we elke dag bezig met het uitrollen van campagnes waarbij ROI en Google van groot belang zijn. Het gaat niet alleen om de websites van onze klanten, maar ook om de websites die we zelf opgezet hebben vanuit ons bedrijf. Het gaat niet alleen om investeringen. Het gaat juist vooral om het bijhouden van resultaten die gepresenteerd moeten worden aan de klanten. Daarvoor gebruiken we Excel. We gebruiken Excel daarnaast ook voor het openen van orders en controleren van content. Elke beschrijving en tekst zijn gebonden aan een bepaald aantal karakters immers. Maar na een aantal weken moesten we inzien dat er veel te veel verkeerd gaat. De reden: mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven met Excel. Omdat we onze mensen en klanten niet wilden verliezen, hebben we besloten om te investeren in een Excel cursus voor alle medewerkers. Echt alle medewerkers, want dankzij een Excel cursus hebben ook de mensen die hier wel prima mee konden werken nieuwe vaardigheden verworven die erg handig kunnen zijn in de toekomst.

Waarom een Excel cursus?

Excel is een programma waarbij codes een grote rol spelen. Het is tevens een programma dat ontzettend gemakkelijk is wanneer je weet hoe het werkt. Juist daarom hebben we besloten om in een Excel cursus te investeren voor onze werknemers. Zo leren ze:

  • Hoe formules werken;
  • Hoe ze meer kunnen doen met Excel;
  • Hoe Excel eigenlijk echt werkt.

Laten we eerlijk zijn: een Excel cursus maakt een droom van een hel. Wanneer je niet weet hoe Excel precies werkt, is het een hel om met het programma te werken. Wanneer je alle functies en codes wel weet te vinden, is het een droom van een programma dat controleert, berekent en helpt. Dat is de reden waarom wij gekozen hebben voor een Excel cursus voor alle mensen die bij ons werken op onze kosten. Omdat het werken er makkelijker van wordt, maar ook omdat het leuker is om te werken na een Excel cursus en je echt weet wat er moet gebeuren wanneer je een bepaalde code invoert. Wil je meer weten over de mogelijkheden rond een Excel cursus, dan verwijs ik je graag naar de aanbieder die wij hiervoor gekozen hebben. Dat is Van Dijk computeropleidingen: vandijkcomputeropleidingen.nl.

Investeren in mensen is altijd goed

We hebben lang gesproken over de mogelijke investeringen en zijn eropuit gekomen dat het investeren in onze mensen de meest verstandige oplossing is. Zo zorgen we ervoor dat onze mensen hun werk op de best mogelijke manier kunnen doen. Tegelijkertijd heeft de Excel cursus ervoor gezorgd dat mensen zich meer op hun plek voelen omdat ze niet constant op zoek hoeven te gaan naar de mogelijkheden die de software biedt. We willen dat alle mensen met plezier naar hun werk komen en dat zij schik hebben in wat ze doen. Door ervoor te zorgen dat alle mensen de kennis hebben die zij nodig hebben om te werken binnen ons bedrijf hebben we daar ons steentje aan bijgedragen. Daarnaast is het leuk om te zien dat veel mensen ineens veel meer interesse gekregen hebben in Excel omdat zij gezien hebben wat de mogelijkheden van het programma zijn. Het invullen van een uitslag bij de Formule 1 is genoeg om zelf de stand bij te laten werken wanneer je genoeg weet van het schrijven met Excel bijvoorbeeld en dat is een leuke uitdaging.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn