Hulp bij afvallen

Ben jij te zwaar en lukt het je niet goed om hier verandering in te brengen? Dan kun je wel wat hulp bij afvallen gebruiken! Steeds meer mensen hebben een iets te hoog lichaamsgewicht en we zijn er ons ook steeds meer van bewust dat dit niet gunstig is, dat we hier eigenlijk iets aan zouden moeten doen vanwege onze gezondheid. Maar dit is vaak best wel lastig, want hoe pak je dit nu aan? Er zijn wel verschillende diëten op internet te vinden en die kunnen best een beetje hulp bij afvallen bieden. Maar welk dieet is nu een goede? Dat weet jij als leek natuurlijk niet. Veel van de opties die je online of in boeken kunt vinden, zijn niet per se een goede keus. Natuurlijk zul je er wel gewicht mee verliezen, maar meestal niet op een heel gezonde manier. Het gewichtsverlies gaat te snel, je gaat te laag zitten in het aantal calorieën en daardoor gaat je lichaam eigenlijk in een soort van crisisstand. Op het moment dat je dan weer gewoon gaat eten, dan kom je daardoor heel snel weer aan, alles wordt dan door jouw lijf meteen als vet opgeslagen, als reserve voor nieuwe slechte tijden. Je kunt dan ook wel hulp bij afvallen gebruiken, zodat je op een goede manier kilo’s kwijtraakt en ze er niet meteen weer aan komen te zitten zodra je weer wat gewoner gaat eten.

Hulp bij afvallen inschakelen

Heb jij hulp bij afvallen nodig, dan doe je er goed aan om bijvoorbeeld een diëtist of voedingsconsulent in te schakelen. Deze kan jou begeleiden naar een gezond gewicht, op een gezonde en verantwoorde manier. De kunst is natuurlijk om de kilo’s niet alleen te verliezen, maar ook er af te houden. En dat laatste is voor velen het lastigste. In eerste instantie gewicht verliezen lukt nog wel, maar dit lagere lichaamsgewicht vasthouden is vaak erg lastig. Als je goede hulp bij afvallen krijgt, dan lukt dit echter vaak wel. Als je namelijk op een goede manier aan de slag gaat, dan raak je in een wat rustiger tempo je overtollige kilo’s kwijt. Het gaat misschien dan niet zo snel als jij graag zou willen, maar vaak levert dit op de langere termijn wel een beter resultaat op. Het is zaak om een gezonder eetpatroon te krijgen, maar wel op zo’n manier dat je dit ook vol kunt houden. Met goede hulp bij afvallen zal dit lukken!

Goede begeleiding

Ben jij op zoek naar goede hulp bij afvallen, zoek jij iemand die jou goed kan begeleiden hierbij? Dan ben je bij Gezond West aan het juiste adres! Gewichtsconsulent en voedingsdeskundige Rhiannon Sonneveld helpt jou graag met:

  • het analyseren van je huidige eetpatroon
  • het vaststellen van je spiermassa, vetpercentage en BMI
  • het vaststellen van je doelen

Op basis hiervan stelt zij een beweegschema en een voedingsschema voor jou vast. Want niet alleen gezonder eten is van belang, ook meer bewegen is belangrijk als jij kilo’s kwijt wilt raken! Haar hulp bij afvallen bestaat niet alleen maar uit eenmaal vaststellen hoe jij het beste kunt eten en bewegen, maar je zult ook regelmatige consulten hebben om de voortgang te bespreken. Dit werkt natuurlijk ook als een stok achter de deur, voor veel mensen helpt het echt als zij eens in de zoveel tijd verantwoording af moeten leggen over hun eetgedrag en de hoeveelheid beweging die zij hebben gehad. Kun jij wel wat hulp bij afvallen gebruiken, wil jij ook graag op je streefgewicht bereiken? Neem dan contact op met Gezond West, de contactgegevens vind je op gezondwest.nl!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn