Tattoo verzorging – zorg voor je tatoeage

Wie in het bezit is van een of meerdere tatoeages zoals

  • tribals
  • draken
  • fantasy wezens
  • of namen

zal weten dat je tattoo begint bij een goede artiest en daarna bij tattoo verzorging. Wanneer je je tattoo niet goed verzorgd heb je kans dat de huid kan gaan ontsteken en dat kan een langdurig proces worden om je tattoo dan mooi te houden. Mocht je jeukgevoelig zijn en niet zeker zijn dat je van je tattoo af kunt blijven als deze onverhoopt gaat jeuken, wat helende wonden doen. Dan kan het verstandig zijn om dit te overleggen met je tattoo artiest zodat er gekeken kan worden naar tattoo verzorging op maat. Op de website van TattooMed kan je ook een heel aantal tips krijgen over hoe je je tattoo moet verzorgen, Maar ook verzorgingsproducten aanschaffen om je tattoo verzorging zo goed mogelijk te maken. Voor meer informatie over deze producten kan je kijken op de website van TattooMed; https://tattoomed.nl/tips-tricks/10-tips-voor-tattoo-verzorging.

Tattoo verzorging begint bij je tatoeëerder

Wie langdurig van een tattoo wil genieten zal goede tattoo verzorging moeten handhaven. Een tattoo is in essentie de eerste paar dagen een open wond, hoe behandel je een open wond normaal? Je zorgt dat er geen vuil in komt, zorgt dat deze niet langdurig aan vocht wordt blootgesteld en zorgt dat deze regelmatig ingesmeerd wordt met reinigende of verzorgende crème. Wel dat is in essentie precies goede tattoo verzorging. Het langdurig blootstellen aan zon is eveneens een slecht idee, het is sowieso niet goed voor je huid om te lang in de zon te zijn. Maar huid die aan het genezen is kan helemaal beter niet blootgesteld worden aan de zon. Zorg dus dat je je nieuwe tattoos goed kunt bedekken als je naar buiten gaat en het is warm en zonnig. Gaan zwemmen met nieuwe tattoos is sowieso een slecht idee. Niet alleen zit er chloor in de meeste zwembaden, er kunnen ook nog eens extra veel bacteriën in het water zitten – ja ondanks het chloor. Denk eens aan je tattoo als een open wond, zou je daarmee gaan zwemmen in een zwembad met chloor? Zou je daarmee in bad gaan of lang douchen? Als je antwoord daar nee op is, wel dan zou je het met een nieuwe tattoo ook niet moeten doen. Het is in veel gevallen bij tattoo verzorging gewoon helder nadenken wat je wel en niet zou moeten doen. Als je een wond hebt waar kleding aan vast geplakt zit, probeer je dat ook niet zomaar los te trekken. Mocht dit onverhoopt gebeuren dan week je het los met wat lauwwarm water. Wel dat is precies de tattoo verzorging die in zo een geval ook nodig is.

Nog tips en trucs die je niet moet missen?

Een advies bij helende wonden is het innemen van vitamine C, dit bevordert het genezingsproces. Het gebruik van alcohol wordt afgeraden of althans in grote hoeveelheden. Gezien alcohol de opname van mineralen en vitaminen kan belemmeren. Een hoge hoeveelheid vitamine C innemen en dan alsnog aan de zuip gaan heeft ook weinig effect. Ook omdat je het “teveel” aan vitamine C gewoon uit zal plassen. Een overdosis vitamine C is dan ook iets wat eigenlijk niet kan voorkomen. Hoe dan ook tattoo verzorging is iets wat je niet te licht op moet nemen, een tattoo is een blijvende toevoeging aan je lichaam. Misvormt deze door slechte verzorging en hygiëne? Kan je je de rest van je leven misvormt noemen. Verzorg je tattoo goed, en gebruik geschikte verzorgingsmiddelen om je tattoo mooi en spoedig te laten genezen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn