Kachels

Kachels zijn van oudsher een geweldige manier om kamers en huizen te verwarmen. In oudere gebouwen in steden vindt men nog vaak oude gaskachels. Bijvoorbeeld in slecht onderhouden studentenkamers want huisjesmelkers doen er zo lang mogelijk over om deze kachels te vervangen. Niet erg prettig want de kans op koolstofmonoxidevergiftiging neemt alleen maar toe. Zeker als deze kamers ook nog eens slecht geventileerd zijn. Zo zijn er studentenkamers waar niet eens een raampje open kan. Dat vinden wij van haardencentrum-hoevelaken.nl een schande. Wij verkopen nieuwe kachels die zowel op hout als op gas gestookt kunnen worden. Niet voor studentenkamers hoor, maar voor het gezin dat wat meer geld te besteden heeft en op een originele en aangename wijze hun woonkamer wil verwarmen. Houdt u niet zo van radiatoren? Ze zijn ook niet bepaald mooi. Natuurlijk kunt u deze stalen voorwerpen in warmere kleuren verven maar kachels staan veel mooier in de woonkamer. Het vormt een mooi onderdeel van uw interieur en u kunt er van alles opzetten. Hebt u geen plek voor een open haard in uw moderne huis? Is er nooit een schouw ingebouwd? Dan kan het lastig worden om een open haard in te bouwen. Kies dan als alternatief een van onze kachels uit die op hout gestookt worden. U plaatst deze warmtebronnen natuurlijk niet zelf. Dat willen we erg graag voor u doen! Het kan namelijk nog een behoorlijke klus zijn, zeker als u een groot huis hebt. De rook moet immers direct worden afgevoerd, anders staat het binnen de kortste keren blauw van de rook in uw kamer. Dat is iets dat u uiteraard te allen tijde wilt zien te voorkomen. Nadat u bij ons een keuze hebt gemaakt binnen het assortiment aan kachels, maken we een afspraak met u en mag u onze monteurs op de afgesproken dag verwachten. Ze plaatsen niet alleen uw geliefde kachels in huis, ook leggen ze de rookkanalen aan en sluiten ze het eventueel op uw gasvoorziening aan.

Vrijstaande kachels

U hebt aldus de keuze tussen twee verschillende soorten kachels:

  • De houtkachels kunt u snel en eenvoudig aansteken. Hebt u hout nodig? Kies dan voor snel ontvlambare houtblokken. Die blokken kunt u zelf uit uw tuin halen, mits u genoeg bomen hebt staan. Maar de handigste methode is ze los kopen in een bouwmarkt of tuincentrum.
  • En dan is er de gaskachel. Deze kachel sluiten we voor u aan en is zeer veilig in gebruik. Met een draai aan de regelaar kunt u de gaskachel op diverse temperaturen zetten totdat de gewenste warmte in uw ruimte is bereikt.

De gaskachel heeft vrijwel geen onderhoud nodig terwijl kachels gestookt op hout wel wat meer van u vergen. Wilt u echt het hele jaar door gebruik maken van deze kachels in uw huis? Dan raden we het u aan om voor de gaskachel te kiezen. De houtkachel is meer een statement en maakt de decembermaand erg knus en gezellig. Zeker als u verder geen open haard hebt. U hebt dus een aantal overwegingen te maken en die komen vooral neer op charisma, sfeer, design en toch ook de pragmatiek van de verschillende kachels. Of u nu een klassiek of een modern ontwerp zoekt of misschien zelfs wel een draaiend model, bij ons zult het vast en zeker kunnen vinden. Hebt u hier nog vragen over? Bekijkt u dan eerst al onze haarden op de website. U vindt er veel foto’s van de diverse types die we op dit moment in ons assortiment hebben. Ook vindt u er natuurlijk de specificaties zoals de kosten, de afmetingen en het materiaal waarvan de kachels gemaakt zijn. Als u wilt bestellen dan is het aan te raden om eerst een offerte aan te vragen. Dan hebt u een duidelijke inzage in alle kosten. Bent u tevreden over het voorstel? Dan gaan we snel tot levering en plaatsing van uw kachels over. Hebt u aldus nog vragen? Schroom dan niet maar klim in de pen en schrijf ons een e-mail met daarin al uw prangende vragen. Als u liever iemand aan de lijn hebt dan kunt u uiteraard ook even bellen.

Komt u eens langs in onze showroom te Hoevelaken

Onze klantenservice staat voor u klaar als u nog vragen of opmerkingen hebt over onze kachels. Wist u dat u ze ook allemaal met eigen ogen kunt bekijken in onze showroom? U vindt de showroom centraal gelegen in het land. In Hoevelaken, Utrecht om precies te zijn. De koffie en thee staan alvast voor u klaar. Bent u niet op zoek naar een nieuwe kachel maar wilt u juist een open haard hebben? Ook dan zult u bij ons aan uw trekken komen want we hebben nog veel meer voor u in petto. Kijkt u verder dan uw neus lang is en profiteer van onze scherpe kortingen op onze haarden, rookkanalen en haardplateaus. We maken enkel gebruik van hoogwaardige materialen en kunnen al uw haarden op maat komen maken. Dit is vaak noodzakelijk want geen enkel huis is dezelfde. Hopelijk kiest u voor ons want we hebben de juiste ervaring die vereist is om haarden te bouwen. We werken al jarenlang in teams samen en sturen graag een gerenommeerd ploeg met uw bestelde producten mee. Het kan dan al in een dag geklaard zijn zodat u in de avond voor het eerst uw haard aan kunt zetten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn