Kluis

Heb jij al een kluis in huis staan? Sommige mensen lijkt dit wat overdreven, maar we hebben natuurlijk allemaal spullen van waarde die we absoluut niet kwijt willen raken door bijvoorbeeld diefstal. Om dit te voorkomen, kun je verschillende maatregelen nemen. In de eerste plaats is het natuurlijk van belang om ervoor te zorgen dat mensen niet zomaar jouw woning in kunnen komen. Goede sloten op deuren en ramen zijn daarom van belang en daarnaast kun je ook kiezen voor het laten aanleggen van een alarmsysteem. Zo voorkom je dat ongewenste personen binnenkomen, want een dergelijk systeem schrikt ze vaak al af. Komen ze toch binnen, dan is de kans zo hoog mogelijk dat ze gepakt worden. Toch is het hebben van een kluis alsnog een aanrader. Want komt een dief wel in je huis, dan duurt het toch even voordat politie gearriveerd is na het afgaan van het alarmsysteem. In die tijd kan er veel vernield worden en kan er ook genoeg bij elkaar gepakt worden voordat de vlucht ingezet wordt. Heb jij al je waardevolle zaken in een kluis opgeslagen, dan zal er eerst tijd gestoken moeten worden in het openbreken van de deur of het kraken van de slot. Hier zal een inbreker niet snel de tijd voor nemen. Zo bescherm jij je waardevolle zaken dus optimaal.

Wat stop je in een kluis?

Nu denk je misschien: maar ik heb helemaal niets om zo grondig te willen beschermen. Maar dat is waarschijnlijk niet waar, iedereen heeft zaken in huis liggen die het verdienen om door een kluis beschermd te worden. Denk dan bijvoorbeeld aan contant geld of aan waardepapieren, maar ook aan externe harde schijven met daarop kopieën van al je foto’s en belangrijke gegevens. Ook kostbare sieraden kun je hier in opbergen en zo de nodige bescherming bieden. Bovendien heeft een kluis niet alleen nut als het aankomt op financieel waardevolle zaken, het kan ook objecten beschermen die voor jou een hoge emotionele waarde vertegenwoordigen. Denk dan aan iets dat je van een overleden familielid hebt gekregen of aan de fotoboeken uit je jeugd, met daarin foto’s waarvan je geen negatieven meer hebt. Door dit soort zaken in een kluis te stoppen, maak je de kans zo klein mogelijk dat je ze ooit kwijt zult raken. Belangrijk is dan wel dat je dit kastje goed vastzet, goed verankert. Dit kan bijvoorbeeld aan de muur of er zelfs ingebouwd, maar ook verankering aan de vloer is een mogelijkheid. Hierdoor kunnen mensen niet zomaar de hele kast meenemen, met als doel deze later open te breken.

Allesveilig.nl biedt verschillende kluizen

Ga je kijken naar kluizen, dan zul je zien dat er heel veel verschillende varianten te krijgen zijn. Zo kun je bij Allesveilig.nl bijvoorbeeld kiezen voor een kluis die:

  • ingebouwd kan worden in de muur
  • ingebouwd kan worden in de vloer
  • geschikt is voor het opbergen van wapens en munitie
  • bedoeld is voor het veilig wegleggen van laptops

Daarnaast zijn er nog meer varianten mogelijk. Al deze verschillende varianten variëren ook in afmeting. Wat voor jou de beste optie is, is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat jij in de kluis wilt stoppen. Gaat het enkel om wat waardepapieren en contant geld, dan kun je natuurlijk met een kleiner exemplaar volstaan dan wanneer je complete mappen met papieren of foto’s er in wilt stoppen. Ook de manier van afsluiten en openen kan verschillen. Bij sommige kluizen zit gewoon een sleutel, terwijl anderen open moeten met een cijfercombinatie. Wat voor soort kluis jij ook zoekt, zeker is dat je bij Allesveilig.nl altijd een exemplaar kunt vinden dat perfect voor jouw situatie geschikt is!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn