Laminaat

Een nieuwe vloer leggen in je woning? Dan is laminaat een heel goede keus! Als je op zoek gaat naar mogelijkheden voor vloeren, dan zul je zien dat je echt heel veel verschillende opties hebt. Zo kun je natuurlijk kiezen voor hout, maar ook voor tapijt, zeil, tegels of zelfs een gietvloer. Allemaal hebben ze natuurlijk zo hun eigen karakteristieken en hun eigen voor- en nadelen. Tegenwoordig is het echter zo dat laminaat het meest gebruikte vloerproduct is. Waarom is dit nu het geval? Dat heeft te maken met een aantal zaken. In de eerste plaats heeft dat te maken met de grote variatie die hierin bestaat. Er zijn zoveel verschillende varianten te krijgen, dat er altijd wel eentje te vinden is die helemaal ideaal is voor jouw woning. Die wat kleur en stijl betreft uitstekend past bij de kleuren die jij in jouw interieur gebruikt hebt en bij de interieurstijl die jij gekozen hebt. Zo kun je ervoor zorgen dat het alles bij elkaar een mooi geheel vormt en dat is natuurlijk belangrijk. De vele keuzemogelijkheden is dus de eerste reden waarom veel mensen kiezen voor laminaat.

Laminaat biedt andere voordelen

Maar dat is natuurlijk niet de enige reden, laminaat heeft meer voordelen te bieden. Je kunt dan denken aan het feit dat:

  • het wat uitstraling betreft nauwelijks te onderscheiden is van hout
  • het een lange levensduur heeft
  • het onderhoudsarm is

Veel mensen vinden houten vloeren echt prachtig en zouden dit het liefst overal in hun huis willen hebben. En hoewel hout een prachtig natuurproduct is, dat een geweldige uitstraling heeft, brengt het ook nadelen met zich mee. Zo moet het altijd goed onderhouden worden, de laklaag of oliebehandeling moet eens in de zoveel tijd bijgewerkt worden, zodat het er mooi uit blijft zien. Met laminaat heb je daar geen last van, dit hoeft helemaal niet behandeld te worden, je hoeft het alleen maar af en toe even schoon te maken om het weer te laten stralen. Bovendien trekt het niet krom, wat in sommige gevallen met houtplanken nog wel eens wil gebeuren. Daar komt bij dat hout natuurlijk wel sterk is, maar dat het ook redelijk snel slijtage vertoont. Je kunt er bijvoorbeeld niet steeds maar met een bureaustoel overheen rijden, dat leidt al snel tot beschadigingen en zelfs tot het ontstaan van splinters. Ook zal het na een tijdje duidelijk worden over welke plekken je vaak loopt en waar juist niet. Wat dat betreft is laminaat dus een betere optie, je hebt de mooie uitstraling van hout, terwijl je tegelijkertijd een onderhoudsarme en slijtvaste vloer hebt!

Diverse varianten bij LAB21

Zoals hierboven al aangegeven werd, is een groot pluspunt van laminaat dat het in veel verschillende varianten te krijgen is. Denk daarbij aan verschillen in kleur, maar ook in lengte en breedte van iedere plank en in patroon dat er op gemaakt is. Van een heel lichte tot een heel donkere kleur, het is allemaal mogelijk. Ook kunnen er heel licht nerven op gemaakt zijn, terwijl in andere gevallen de zogenaamde nerf juist heel goed zichtbaar is, net als diverse noesten. Dit bepaalt de uitstraling natuurlijk ook sterk. Wil jij kunnen kiezen uit een ruime verscheidenheid aan varianten laminaat, dan moet je hiervoor naar een echte specialist gaan. Het aanbod bij bijvoorbeeld bouwbedrijven of woonzaken is vaak maar klein, wat ook de kans kleiner maakt dat jij een variant vindt die perfect bij jou past. Als jij echt uit veel verschillende opties wilt kunnen kiezen, dan doe je er goed aan om naar LAB21 te gaan. Bij hen vind je namelijk echt heel veel verschillende soorten, kleuren en stijlen laminaat!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn