Led lampen zijn de verlichting van de 21e eeuw

Zoals u waarschijnlijk al weet zijn er de laatste jaren nog al wat ontwikkelingen op gang gekomen op het gebied van verlichting in en rondom het huis. De gloeilamp waar bijna iedereen die nu volwassen is mee is opgegroeid verdwijnt langzaam uit beeld. De redenen zijn bekend: een gloeilamp verbruikt veel energie en een laag rendement. Dit is heel anders dan de gang van zaken bij led lampen. Deze hebben namelijk een zeer hoog rendement. Het rendement van een lamp kunt u het eenvoudigste zien als het percentage van de energie die in de lamp wordt omgezet in licht. In het geval van een lamp is het licht wat deze geeft het nuttige gedeelte van wat er vrij komt. Daarom de hoeveelheid energie die in licht wordt omgezet het rendement. Bij een gloeilamp wordt slechts een relatief klein percentage in licht omgezet. Een groot deel van de stroom wordt door de gloeilamp opgezet in warmte. Eigenlijk weet iedereen die bekend is met gloeilampen dit al lang: een gloeilamp die al een tijdje aan staat moet je niet aanraken want dat brand je je. Dit gevaar loop je bij led lampen niet. Led lampen hebben een dermate hoog rendement dat ze slechts een kleine hoeveelheid stroom in warmte omzetten. Led lampen die al een tijdje branden kun je met een gerust hart aanraken. In de praktijk komt het verschil in rendement tussen led lampen en gloeilampen erop neer dat led lampen een stuk minder stroom verbruiken voor dezelfde hoeveelheid licht. Led lampen zijn dus veel energiezuiniger dan de soort lamp die hiervoor altijd gebruikt werd. Met het oog op de huidige problematiek omtrent klimaatverandering is dit uiteraard een zeer interessant gegeven en het is dan ook niet een grote verassing dat led lampen sindsdien veel gepromoot zijn. Ze bieden bovendien een aantrekkelijk alternatief voor de energiezuinige verlichting die doorgaans gebruikt werd. Spaarlampen staan bekend om het kille licht dat ze geven. Ook duurt het een tijdje voordat ze volop branden en ze hebben een groot volume. Dit is dus niet bepaald het toonbeeld van elegante en moderne, smaakvolle verlichting.

Kies de led lampen die bij uw persoonlijke smaak passen

Als u op zoek bent naar een energiezuinige lamp die wel de elegante en moderne verlichting kan geven waar u naar verlangt, dan zit u helemaal goed met led lampen. Led lampen zijn niet bepaald voor een gat te vangen. Niet alleen zijn ze zeer energiezuinig, ze zijn ook nog eens zeer bewerkelijk. Het scala aan kleuren waaruit je kan kiezen bij de aanschaf van led lampen is bijna duizelingwekkend. Daarbij hebben led lampen een extreem lange levensduur. Ze gaan zelfs wel twintig jaar mee! Er is geen andere lamp die het even lang volhoudt. Dit maakt deze lamp daarmee tot een extra zuinige optie. Niet alleen verbruikt deze zeer weinig stroom voor het opwekken van verlichting, de lamp zelf is ook nog eens super duurzaam. Stelt u zich eens voor hoeveel grondstoffen het wel niet scheelt als je twintig jaar lang met een lamp kunt doen. Dit is voor alle andere vormen van verlichting namelijk wel even een ander verhaal. Een gloeilamp geeft soms binnen een jaar tijd er al de brui aan. Een spaarlamp kan zeer lang blijven branden maar deze is op zijn beurt weer niet goed in opstarten. Dit merk je ook als je een spaarlamp aanzet. Het duurt heel erg lang voordat deze een beetje op stoom gekomen is. Als je snel even iets wilt pakken in een kamer is het bijna niet eens nuttig om hem aan te zetten, omdat het in de eerste vijf a tien minuten toch zo goed als donker blijft in de desbetreffende kamer. Een spaarlamp zal dan ook sneller kapot gaan als je deze vaak aan en uitzet. Er zit een maximum aantal keer aan en uitzetten op een spaarlamp, en dit aantal ligt ergens in de duizend. Dit soort verlichting is dus eigenlijk alleen handig in ruimtes waar de verlichting lange tijd achter elkaar aan moet blijven staan. Meestal zijn dit openbare ruimtes of ruimtes waarin gewerkt of gesport wordt. In openbare vertrekken is bovendien niet veel behoefte aan sfeervolle verlichting en de kleur van de lamp is in dit soort gevallen niet erg belangrijk. Met led lampen heeft u echter toch een hoop meer mogelijkheden. Led lampen zijn praktisch in elke kleur verkrijgbaar. Daarom zijn led lampen een echte sfeermaker, zonder dat de energierekening onnodig naar grote hoogten wordt gedreven. De veelzijdigheid van led lampen is een uniek aspect van dit type verlichting.

Geef uw woonruimte kleur met modieuze verlichting

Misschien denkt u bij led lampen aan kleine lampjes in gekke kleuren. Dit kan natuurlijk en hier worden ze dan ook veelvuldig voor gebruikt. Toch is het belangrijk om niet te vergeten dat ze ook hele mooie neutrale verlichting kunnen geven. Ook hierbij heeft u de keuze uit een ruim aanbod. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit onder andere:

  • Warm wit
  • Puur wit
  • Koel wit

De kleur van deze verlichting kan je helemaal afstemmen op de inrichting van uw eigen interieur. Zo creëert u in een handomdraai een sfeervolle omgeving. Een ontspannen en comfortabel gevoel, of juist een strakke en moderne uitstraling heeft u zo voor elkaar met led lampen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van led verlichting? Kijk dan voor meer informatie verder rond op het internet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn