Looprek maakt het dagelijkse leven makkelijker

Mijn schoonmoeder woont bij ons in huis. Ze is inmiddels bijna 90 jaar oud en mentaal nog helemaal fit. Ze wil niet naar een verzorgingstehuis, maar helemaal op zichzelf wonen begon lastig te worden. Ons huis is groot genoeg dus sinds een jaar of zes woont mijn schoonmoeder bij ons in huis. We hebben een aparte kamer voor haar ingericht zodat ze haar eigen leefruimte heeft. Ik kan niet zeggen dat dit ideaal is. Er zijn nog maar weinig mensen die tegenwoordig met hun schoonmoeder willen samenwonen. De eerste jaren ging het ons allemaal wel redelijk gemakkelijk af. Totdat mijn schoonmoeder twee jaar geleden in de tuin een flinke val maakte en haar linker heup brak. Voordat we een looprek hadden, waren de woonomstandigheden opeens een stuk ingewikkelder. De moeder van mijn man was altijd bijzonder actief voor haar leeftijd. Tot op de dag van de val ging ze zelfstandig op de fiets naar de winkel, ze maakte hier en daar een praatje, hielp in de tuin en ging nog regelmatig met vriendinnen kaarten. Ze hielp zelfs met koken en schoonmaken. Maar door haar val kon ze vrijwel niets mee zelfstandig doen. Inmiddels gaat alles een stuk gemakkelijker omdat we een looprek voor mijn schoonmoeder hebben aangeschaft via www.rollatorweb.nl. De eerste zes maanden na de val kon ze zelf nauwelijks bewegen. Ze kwam bijna niet het bed uit. Wij, vooral ik, moesten alles voor haar doen. Voor een vrouw die heel haar leven zo actief en onafhankelijk is geweest, was dit uiteraard erg frustrerend. Ze kon wel in de tuin zitten, maar niet rondlopen. Ze kon niet meer zelfstandig naar de supermarkt of op bezoek bij haar vriendinnen. Ze wilde dit allemaal weer zelf kunnen doen en dat wilde ik en mijn man natuurlijk ook. Lopen met een stok ging niet. Dat kon ze slechts een minuut of twee volhouden. Bij het lopen met krukken kreeg ze binnen enkele seconden al pijn aan haar schouders. We moesten daarom snel op zoek naar een betere oplossing. Op aanraden van de dokter hebben we gekozen voor een looprek.

Op zoek naar het juiste looprek voor mijn schoonmoeder

Voor een looprek kun je uit meerdere mogelijkheden en modellen kiezen. Je hebt een basisversie, maar je kunt ook kiezen voor een looprek met:

  • Wielen;
  • Een zit- en rugleuning;
  • Een opvouwbaar looprek;
  • Extra ruimte voor grotere mensen.

We hebben de voor- en nadelen van verschillende looprekken tegen elkaar afgewogen en rekening gehouden met de prijs. Zo kwamen we uit op www.rollatorweb.nl. Hier vonden we een looprek voor mijn schoonmoeder die voldeed aan al onze wensen en de prijzen waren gunstig. Ook waren ze bij rollatorweb.nl erg vriendelijk. Het looprek werd binnen twee dagen bezorgd met de garantie dat het teruggestuurd kon worden als we niet tevreden waren.

Verbeterde mobiliteit en kwaliteit van leven

Dankzij het looprek van www.rollatorweb.nl is de kwaliteit van het leven van mijn schoonmoeder aanzienlijk vooruit gegaan. Na de breuk van haar heup zal ze helaas nooit meer de oude worden. Maar met behulp van het looprek kan ze wel weer genieten van de tuin, alleen naar de supermarkt gaan en een wandeling in de buurt maken. Ik weet zeker dat dit nooit mogelijk zou zijn geweest met een stok, krukken of een rolstoel. De hulpmiddelen van rollatorweb.nl hebben ervoor gezorgd dat we minder afhankelijk van elkaar zijn en weer allemaal door kunnen gaan met ons eigen leven. Dat is voor iedereen heel veel waard.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn