Mijn ziekte: het verzamelen van Pokémon kaarten

Als verzamelaar ben ik vaak te vinden op markten, in winkels met gebruikte spulletjes en uiteraard op het internet, op zoek naar die dingen die in mijn collectie missen. Ik heb lange tijd postzegels verzameld en heb altijd zoveel mogelijk werk gestoken in het bewaren en documenteren van de postzegels. Toen ik verschillende albums vol had, sloeg het noodlot toe. Iets gebeurde waarvan geen enkele verzamelaar het wil: ik vond die ene postzegel waar ik al sinds het begin van het verzamelen naar op zoek was. Ik heb het erover gehad met mijn vrouw en zij raadde me aan om de volledige collectie te verkopen om vervolgens een andere verzameling te starten. Schoorvoetend gaf ik toe, maar toen ik begon met Pokémon kaarten kopen om een verzameling te starten, had ik mijn postzegels nog. Die heb ik vorig jaar verkocht aan een andere verzamelaar die de collectie op gaat delen en los door gaat verkopen omdat er veel gewilde postzegels bij zitten. In totaal heb ik er € 42.500 voor gekregen. De cataloguswaarde lag iets hoger, maar ik wilde er snel vanaf zodat mijn vrouw er niet achter zou komen dat ik de postzegels bewaard had bij een vriend in huis. Maar nu zit ik helemaal in de Pokémon kaarten. Weliswaar samen met mijn zoon, maar toch is het een beetje een ziekte geworden.

Op zoek naar Pokémon kaarten

Voor de duidelijkheid: ik speel natuurlijk niet met de kaarten. Ik heb de collectiekaarten in speciale hoesjes gestoken zodat zij niet beschadigen en ben van plan om de complete set te sparen vanuit Nederland, maar ook kaarten uit het buitenland mogen niet ontbreken. Het is me opgevallen dat het verzamelen van deze Pokémon kaarten veel goedkoper is dan het verzamelen van postzegels, maar het is vooral ook een stuk leuker: er is veel meer te zien op de kaarten en de grafische kunt is geweldig te noemen. Sinds ik de website Pokemonkaarten.nl gevonden heb, is het overigens vele malen makkelijker geworden om de Pokémon kaarten te sparen. Vooral vanwege de goede service, want wanneer ik losse kaarten bestel, dan krijg ik die geleverd met beschermhoes. Echt super, zeker wanneer het een van de kaarten is die een serie compleet maakt. Daarnaast moet ik zeggen dat Pokemonkaarten.nl me vooral geholpen heeft met alle accessoires die ik nodig had. Geen van de mappen en materialen die ik had van het verzamelen van postzegels was geschikt voor de Pokémon kaarten. Gelukkig was mijn bestelling snel in huis en kon ik aan de slag met het inpakken van de kaarten voordat mijn zoon er een ‘ongeluk’ mee krijgt.

Zijn die kaarten niet voor kinderen?

Als verzamelaar van Pokémon kaarten krijg ik vaak te horen dat die kaarten voor kinderen zijn en niet voor volwassenen. Eerlijk gezegd interesseert me dat niet zoveel. De meeste verzamelobjecten zijn namelijk nooit gemaakt om verzameld te worden. Zij zijn gemaakt met een bepaald doel en sommige mensen hebben een verzamelwaarde gezien in deze objecten. Zo is het voor mij ook met de Pokémon kaarten en ik moet zeggen dat ik dit veel leuker vind om te doen dan het verzamelen van postzegels omdat het veel meer leeft. Het zijn kleine monstertjes met eigen features en de tekeningen zijn zo gedetailleerd dat het nog leuk is om de mappen door te kijken ook. En ja, om alvast de laatste vraag te beantwoorden: mijn vrouw weet dat ik Pokémon kaarten spaar en verzamel en ook die heeft er geen enkel probleem mee zolang ik het maar leuk vind.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn