Minder fouten dankzij erp

Er zijn veel redenen om aan de slag te gaan met erp. Bijzonder veel redenen. Het zorgt voor snellere verwerking van data, maar processen meer optimaal, zorgt voor meer omzet en minder kosten. Maar wat heeft de erp te maken met de foutmarge binnen het bedrijf? Veel ondernemers hebben een sterk idee over de mogelijkheden en de toepassingen van systemen zoals erp, maar zij vergeten het meest belangrijke onderdeel van de software. Dit heeft alles te maken met het herhaaldelijk invoeren van alle gegevens. Wat gebeurt er wanneer de naam van een klant vier keer ingevoerd moet worden door vier mensen? Dan is de kans groot dat de naam ergens een keer verkeerd gespeld wordt. Dat staat niet alleen slordig, het zorgt er ook voor dat er discrepantie ontstaat en dit kan er weer voor zorgen dat het veel langer duurt voordat er een keer geld betaald kan worden. Maar wat gebeurt er wanneer de hoeveelheid staal voor een bepaalde opdracht met de hand ingevoerd moet worden op drie ogenblikken en hier fouten gemaakt worden? Dan komt niet alleen het geld te laat, er worden ook klanten teleurgesteld. Of nog erger, je blijft zitten met een ton staal waar je niets mee kunt omdat het gesneden is in bepaalde afmetingen waardoor je het niet op andere projecten kunt gebruiken. Niet handig dus.

Beter werken met erp

Met erp kun je niet alleen meer werken, je kunt vooral béter werken. Door erp te gebruiken, worden er al snel minder fouten gemaakt. Alle data hoeven maar eenmaal ingevoerd te worden, waardoor de kans op fouten veel kleiner wordt. Zelfs wanneer hier tweemaal zoveel tijd voor gerekend wordt, omdat er nauwkeuriger gewerkt wordt aangezien alles maar eenmalig ingevoerd wordt, is er nog altijd sprake van tijdwinst. Maar de echte winst van de erp ligt uiteraard in het feit dat er veel minder kansen zijn om fouten te maken, waardoor het bedrijf een stuk steviger in de schoenen komt te staan. In de richting van de opdrachtgevers, in de richting van de afnemers maar ook in de richting van de leveranciers. Zeker wanneer deze bedrijven ook gebruikmaken van erp, om zo op grote schaal de kans op fouten te verkleinen. Op die manier maak je niet alleen meer winst tijdens het ondernemen, het wordt ook makkelijker en leuker. Zeker wanneer alle repetitieve taken ineens tot het verleden behoren. Want laten we eerlijk zijn, dat is het vervelendste werk en dat is precies wat erop van je over kan nemen om het ondernemerschap in jou echt de kans te geven die jij verdient. Want daar draait het immers om.

Direct beginnen

Wil je het risico op missers verkleinen in jouw bedrijf? Wil je zeker weten dat klanten en leveranciers de juiste data krijgen vanuit jouw bedrijf, dan is het tijd om te beginnen met erp zodat je in de toekomst klaar bent voor de grote orders, de grote loonuitbetalingen en de uitdagingen die op jouw pad komen. Op die manier weet je zeker dat je ook het volgende jaar, of over vijf jaar misschien zelfs, tevreden terug kunt kijken op de periode sinds het implementeren van de erp in jouw bedrijf. Veel bedrijven zijn je voorgegaan, met grote successen en vooral met veel gemak sinds het gebruik van de software die de vervelende taken uit handen genomen heeft van de directie of de eigenaar zelf. Wil je zeker weten dat het ondernemen ook over een paar jaar nog leuk is, dan zorg je voor het automatiseren van jouw bedrijf voor jezelf en voor je werknemers.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn