Opslag chemicaliën goed regelen

Een vriend van me had een klein bedrijf in het produceren van schoonmaakmiddelen. Hij had dat allemaal wel slim aangepakt en draaide al snel behoorlijke winst. Tot de milieupolitie langskwam en bleek dat hij de afvoer en opslag van chemicaliën die vrijkwamen tijdens het fabrieksproces niet op orde had. Dat had nogal gevolgen:

  • Hij moest een boete betalen
  • De fabriek moest dicht tot hij het goed geregeld had
  • Hij moest flink investeren in een goede installatie
  • Hij had ineens een slechte reputatie

Dat liet hij zich niet nog een keer gebeuren. Hij was zo geschrokken van de gang van zaken dat hij zijn fabriek sloot en opnieuw is begonnen, maar deze keer wel op de goede manier. Er zijn heel veel verschillende processen waarbij chemicaliën vrijkomen. Niet alleen in te petrochemische industrie moet een ondernemer rekening houden met de opslag van chemicaliën. Ook de voedselindustrie moet rekening houden met de juiste installaties voor afvoer en opslag. Chemicaliën die weglekken kunnen ernstige schade aanrichten aan de omgeving en het milieu. Daarom controleert de overheid alle productielocaties die werken met of producent zijn van chemicaliën grondig.

Waar kun je terecht voor opslag chemicaliën?

Stel, u begint met een onderneming maar je weet niet hoe je het moet regelen met de opslag van chemicaliën. Waar begint u dan? u kunt natuurlijk informatie inwinnen van de overheid over regelgeving, maar uiteindelijk is een ondernemer maar in één ding geïnteresseerd: het zo goedkoop mogelijk oplossen. Dan is het slim op zoek te gaan naar een goede partner voor chemicaliën opslag. Chemicaliën opslaan op de juiste manier is immers echt een vak apart. Een van de partners die mijn vriend gebruikt en waar hij zeer tevreden over is, is Mosman Installatie- en Kunststoftechniek. Wilt u gebruik maken van een dergelijke partner? Kijk dan eens op mosman.eu. U vindt alle informatie die u nodig heeft op de website. Zo kunt u zich alvast inlezen als u wilt beginnen met het goed organiseren van uw bedrijf. Dat helpt om de juiste keuzes te maken als u samen aan tafel uw mogelijkheden voor afvoerinstallaties en opslagtanks bespreekt.   

Bedrijfsproces in kaart brengen

Nu is het niet zo dat een installatiebedrijf zomaar een opslagtank kan installeren bij een bedrijf. Omdat het erg bedrijfsafhankelijk wat voor soort opslag er plaats moet vinden, brengen de experts van Mosman eerst het bedrijfsproces in kaart, voor ze een advies uitbrengen over opslag. Chemicaliën mogen bijvoorbeeld absoluut niet weglekken tussen afvoer- en opslagplaats. Bovendien wilt u ook niet dat uw bedrijf een opslagplaats voor chemische producten wordt, dus moet de opslag ook weer leeggehaald worden door een erkende verwerker. Zo zijn er talloze zaken om over na te denken. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen als u een oplossing wilt voor opslag. Chemicaliën en kennis ervan, daar kunt u voor terecht bij Mosman. De engineers van deze professionele onderneming begeleiden u van het begin tot het eind zodat u altijd beschikt over de juiste installatie voor opslag. Chemicaliën worden dus altijd veilig en volgens de wettelijke normen opgeslagen. Hebt u ook interesse in deze oplossingen? Laat u dan goed adviseren en laat het engineeren en installeren van de juiste tanks en leidingen over aan de experts. Dan kunt u zich richten op uw eigen onderneming zonder dat u zich nog zorgen hoeft te maken over inspecties. Mijn vriend heeft het precies zo aangepakt en deze keer was de milieupolitie erg tevreden over zijn installaties voor opslag. Chemicaliën moeten immers volgens strikte normen worden gehanteerd en opgeslagen om medewerkers en omwonenden te beschermen tegen schadelijke invloeden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn