Een aftermovie laten maken van ons festival

Een aftermovie laten maken van ons festivalReeds vier jaar lang organiseren wij een twee daags festival in het midden van het land. Een ware happening waar een paar duizend mensen op af komen en in aanloop naar het festival teasen we het publiek al veel over het programma en tonen we foto’s en video’s van voorgaande edities, maar ook nadien willen we mensen met veel plezier kunnen laten terugkijken op een mooi evenement. Daarom willen we elk jaar een aftermovie laten maken. Dit doen we nu al jaren met Lvd Put.

Een aftermovie laten maken vol fijne herinneringen

Lars van der Put, de eigenaar van Lvd Put en foto- en videograaf weet altijd naadloos hoe wij willen dat ons festival in beeld komt. Daarom hebben we ervoor gekozen dat we hem de aftermovie laten maken. We kiezen dan ook specifiek voor hem omdat hij:

  • Een video maakt die bij ons festival past
  • Goede beelden weet te selecteren
  • Mooie editing toepast op de video
  • Prima afwerking levert met fijne muziek
  • Hij snel en vakkundig werkt, zodat we niet pas weken later een aftermovie kunnen laten zien

Een aftermovie laten maken vergt dan ook wel kennis van videografie, maar ook gevoel voor het op een juiste manier in beeld brengen van een festival. We hebben voor een eerder event een aftermovie laten maken door iemand anders en die kon wel techtnisch een goede video in elkaar zetten, maar hij snapte het concept van het festival niet. Dat doet Lars wel. Op www.lvdput.nl geeft hij goed neer hoe je bij hem terecht kunt om een aftermovie te laten maken, maar wij hebben een heel specifiek evenement met een brede diversiteit aan acts, dingen die er te doen zijn, een heel gemêleerd publiek en een erg specifieke sfeer. Dat proef je helemaal terug wanneer we door Lars een aftermovie laten maken. Het voordeel daarvan is dat zijn werk tijdloos is. Het blikt terug op een voorgaande editie, maar het beeld is de komende jaren ook nog zeker te gebruiken voor promotionele doeleinden. Een aftermovie laten maken betaalt zich daarmee heel snel terug, want je hebt meteen heel goed promotiemateriaal voor komende edities. En omdat wij elk jaar Lars onze aftermovie laten maken kunnen we uit materiaal van de afgelopen edities soms ook één hele nieuwe promo laten maken.

Alles in één

Het fijne aan de samenwerking met Lars van der Put is dat hij alles in één is. Hij is multi-talented oftewel multi-gedisciplineerd en hij beschikt over alle kennis en kunde die een goede video nodig heeft. Hij kan waar nodig één van onze runners tijdens het festival gebruiken om hem te ondersteunen bij zijn filmwerk, maar dat is vaak niet nodig. Lars weet feilloos hoe hij het publiek, de acts, de foodstands, de medewerkers en vrijwilligers, het entertainment, de kinderhoek, de verkoopkramen en de bijzondere locatie in beeld moet brengen. Bij ons gaat het echt om het geheel. We hebben elk jaar een andere, zeer bijzondere locatie met veel geschiedenis waar we veel muziek en theater brengen, maar waar ook lekker eten te krijgen is en dingen verkocht worden. Daarnaast maken mensen altijd de sfeer op het beeld. Lachende gezichten, mensen die plezier maken en het gezellig hebben. De gemoedelijkheid komt goed tot uiting en dat is voor ons belangrijk, want overdag is het festival voor jong en oud en ’s avonds gaan we los voor het wat oudere publiek en staan er vette bands op het programma. Lars van der Put weet dit als geen ander visueel te verwoorden en daarom is hij de aangewezen persoon om een aftermovie te laten maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn