OSINT Tools

De letters OSINT staan voor Open Source Intelligence. Mettertijd is het belang van open source intelligence groter geworden. We merken het iedere dag. We leven via het scherm van onze computer of telefoon. We wisselen contactinformatie uit, maar ook persoonlijke informatie in allerlei vormen. Dat doen we vaak tamelijk onbekommerd. Toch is de onschuld van het internet een fabeltje. Het internet is een vrijplaats voor mensen die misbruik van informatie willen maken en ook voor mensen die goederen willen verhandelen die verboden is, zoals drugs, wapens en ja, soms gaat het ook om mensenhandel. Het is van het grootste belang dat er tegen deze moderne vorm van Criminaliteit een antwoord komt, een tegengeluid en een beweging. OSINT tools die u tijdens een OSINT training leert, zijn een stap in de richting van een veilig online landschap en een stap in de richting van het opsporen en vinden van criminelen die onschadelijk gemaakt moeten worden.

OSINT tools; grootste database van de wereld

Ons leven en ook dat van criminelen, heeft zich steeds meer naar het internet verplaatst en dat is dan inmiddels ook een vrijplaats geworden van criminele praktijken die nog niet goed genoeg beteugeld worden. Persoonlijke gegevens kunnen nog altijd te gemakkelijk worden achterhaald en tegelijkertijd is er te veel ruimte voor criminele om ongestoord hun gang te gaan. OSINT tools spelen een belangrijke rol bij het beteugelen van de vrijheid zodat er minder misbruik wordt gemaakt van mogelijkheden, mensen en organisaties. OSINT tools kunnen worden aangewend om criminele praktijken vroegtijdig te bestrijden. In de praktijk leert u met OSINT tools om informatie te verwerven op de juiste manier. Met OSINT tools kan een criminele organisatie in de gaten gehouden worden en idealiter zo snel mogelijk aangepakt. De OSINT tools van de International Anti-Crime Academy bevinden zich in onze database, en dat is op dit moment de grootste wereldwijd. Als student leert u hoe u OSINT tools kunt gebruiken om informatie te vergaren en in te zetten. Dat is heden ten dagen allerminst een overbodige luxe te noemen. Wat vooral het doel is van de OSINT tools, is dat er wordt gewerkt aan het opsporen van criminelen. Soms kan het noodzakelijk zijn om criminelen langere tijd te volgen. Op deze wijze kan er veel informatie vergaard worden over de praktijken van de criminelen. Hoe werken zij? Waar werken zij? Hoe meer men te weten komt over het criminele gedrag, hoe dieper we tot de kern komen en hoe scherper we kunnen zijn in het uitroeien van dit gedrag. De wortel van het criminele web moet worden afgesneden en dat vergt duurzaam en geduldig onderzoek waarbij OSINT tools een zeer belangrijke rol spelen. U maakt kennis met OSINT tools in de training die bestaat uit twee verschillende modules. U kunt bij ons naast OSINT tools en trainingen ook andere opleidingen volgen zoals:

  • Criminele kracht sociale media
  • Cyber Humint
  • Digiprotect

Anti-Crime Academy

Bij de International Anti-Crime Academy maken we gebruik van de beste OSINT tools. De studenten worden opgeleid tot beveiliging professionals die waarde toevoegen. Wanneer u als student een opleiding volgt, dan kunt u rekenen op een training van zeer ervaren docenten. Dat is een van de features die onze opleidingen zo hoogwaardig maken. U kunt sommige trainingen ook op het bedrijf volgen. Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden, neem dan gerust contact op en dan kijken we wat we voor u kunnen betekenen. Ook is het altijd een idee om even online te bekijken wat de opleidingen en workshops zij die we bieden. Schroom niet om contact op te nemen als u vragen heeft. Kijkt u ook eens op anti-crime-academy.com.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn