Reverse engineering bij JPT

Instrumenten, apparaten of onderdelen zijn vaak op een nauwkeurige manier in elkaar gezet. Soms gebruiken bedrijven bepaalde objecten intensief maar wanneer ze eigenlijk meerdere van deze objecten zouden willen gebruiken lopen ze tegen het probleem aan dat deze niet zomaar kunnen worden nagemaakt of aangeschaft omdat de instrumenten of onderdelen bijvoorbeeld niet meer worden geproduceerd door de producent die de onderdelen aanvankelijk leverde. Dat kan vervelend zijn en vroeger was het moeilijk om dit probleem op te lossen. Gelukkig is reverse engineering met de huidige technieken mogelijk en daarvoor bent u bij JPT helemaal op het juiste adres. Zeker instrumenten die complex in elkaar zitten zijn moeilijk na te maken, in elk geval wanneer u niet in het bezit bent van bouwtekeningen van het originele ontwerp. Voor u betekent dit dat u niet zomaar aan een nieuw onderdeel of instrument kunt komen, mits u weet hoe dit instrument is opgebouwd en in elkaar is gezet. Om te weten hoe een instrument of onderdeel in elkaar zit kunt u gebruik maken van reverse engineering bij JPT. Zoals de naam al doet vermoeden leert u met reverse engineering hoe een bepaald object in elkaar werd gezet. Reverse engineering is dus een manier om erachter te komen hoe een bepaald object opnieuw kan worden geproduceerd. Met name wanneer een object is opgebouwd uit minuscule onderdelen is het lastig om voor een reproductie te zorgen. Wij werken in diverse richtingen en hebben de technieken in huis die reverse engineering voor veel situaties mogelijk maken. De richtingen zijn:

  • medisch
  • optisch
  • uurwerk
  • engineering
  • anders

Reverse engineering; de techniek

Bij JPT werken wij met een team van specialisten die kunnen zorgen voor reverse engineering en wel op de best mogelijk manier. Wij hebben een ware passie voor het vak en bedrijven die zaken met ons doen geven dan ook altijd weer te kennen hoe zeer zij te spreken zijn over de zorgvuldigheid waarmee wij opdrachten oppakken. Wij leveren maatwerk en niets minder dan dat. Daar mag u gerust op rekenen en met minder hoeft u dan ook geen genoegen te nemen. Hoe gaan wij aan de slag met reverse engineering? Dat is iets wat wij u graag vertellen. Het eerste wat wij doen om er achter te komen hoe het object is opgebouwd is zorgen voor een nauwkeurige demontage van het object. De volgende stap die wij zetten is het scannen van de afzonderlijke onderdelen. Bij reverse engineering gebruiken wij een 3D scanner die onderdelen met data terug kan lezen en alle informatie vervolgens terug kan brengen tot een bouwtekening; dat is reverse engineering! JPT staat voor Jansen Precisie Techniek en dat slaat wel de spijker op zijn kop wanneer we even kijken naar wat wij als bedrijf voor diensten aanbieden zoals reverse engineering. Wij hebben als bedrijf passie voor details en streven naar perfectie en totaalbegrip van alle instrumenten zodat we voor een perfecte bouwtekening kunnen zorgen. Mocht u met een vraag zitten of niet zeker weten of reverse engineering op uw instrument van toepassing is; neem dan zeker contact met ons op. Wij hebben vele jaren ervaring en kunnen u in een simpel telefoon gesprek al flink wat vertellen over de mogelijkheden die wij te bieden hebben.

Slijtage

Alle instrumenten die door bedrijven worden gebruikt zijn onderhevig aan slijtage. Dat is evident en niet alleen dat; het is namelijk ook iets waar altijd rekening mee moet worden gehouden. Om erachter te komen welke maten nodig zijn en welk soort materiaal gebruikt kan worden moet een nauwkeurige scan worden gemaakt en daar kunt u als bedrijf niet zelf aan beginnen. Het is voor uw business namelijk vooral belangrijk dat u zich op de kern van uw zaak concentreert en dat u reverse engineering aan de expert overlaat; die expert zijn wij! Veel particulieren en bedrijven met klokwerken kloppen aan bij ons en op dat gebied hebben wij dan ook veel ervaring. Slijtage kan er voor zorgen dat maten wat veranderen, maar deze slijtage nemen wij natuurlijk altijd meer in de berekeningen. Aan alles wordt dus gedacht! De voordelen van het gebruik maken van onze diensten zijn dat u zeker weet dat u kiest voor een zeer gecontroleerd en professioneel engineeringsproces. U ontvangt een nieuwe tekening en van daaruit kunnen objecten zeer exact worden geproduceerd zoals het originele model. Wij kunnen u, indien dit van toepassing is, altijd goed adviseren wat betreft het materiaal. Ook kunt u bij ons terecht voor bepaalde reparaties en wij houden altijd rekeningen met afwijkingen in de maat die zijn veroorzaakt door slijtage, dat altijd optreed bij lang gebruik. Mocht u niet op zoek zijn naar een bedrijf dat bepaalde onderdelen in kaart brengt, maar zoeken naar een bedrijf dat een geheel nieuw ontwerpt maakt; ook dat zijn wij de beste partij! Wij werken met onderdelen en instrumenten zoals gasmeters, uurwerken en vloeistofmeters. Fijnmechanische onderdelen zitten vaak heel vernuftig in elkaar en het ingewikkelde aan het produceren van complexe bouwwerken zoals bepaalde oude uurwerken is dat materialen van vorm kunnen veranderen door slijtage. Uurwerken laten maken is dan ook absoluut een vak apart dat wij als geen ander verstaan. Onze specialisten weten wat belangrijk is en zullen er altijd alles aan doen om uw uurwerk te optimaliseren. Bekijk online wat wij allemaal voor u kunnen betekenen en neem contact met ons op. Wij gaan graag voor u aan de slag op ieder moment dat het u uitkomt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn