Waarom is een woning apk nodig?

Misschien kent u de term al, maar veel mensen hebben nog nooit van een woning apk gehoord, laat staan van het belang ervan. Als je erover nadenkt klinkt het echter heel erg logisch. Je auto laat je om de zoveel tijd controleren. Je wilt namelijk dat hij nog veilig rijdt en er zich geen verborgen gebreken voordoen. Bij Holland Building Maintenance zijn ze van mening dat ook je woning af en toe een dergelijke keuring moet ondergaan. Je bent immers het grootste deel van je leven thuis, en deze omgeving moet veilig zijn op alle vlakken, denk je niet? Daarom biedt Holland Building Maintenance een handige woning apk, die jou informeert over alle mogelijke gevaren en kwetsbaarheden binnen jouw woning. Ze geven je advies over eventuele aanpassingen en vertellen je waar je op moet letten om jouw woning voortaan op alle vlakken veilig te houden. Waarschijnlijk zijn dat dingen waar je zelf nog nooit aan had gedacht. weet je bijvoorbeeld of de leidingen in jouw huis goed beschermd zijn tegen legionella? Dit is iets wat heel lastig controleren is. Je moet namelijk loodgieter zijn om te weten hoe je dit controleert. Bij de woning apk van Holland Building Maintenance zit deze controle echter inbegrepen, dus hoef je er verder niet meer aan te denken.

Woning apk van Holland Building Maintenance

Als je benieuwd bent hoe het is gesteld met de veiligheid van jouw woning kun je het beste Holland Building Maintenance inschakelen, via nta8025.nl. Zij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een professionele woning apk, zodat jij voortaan precies weet waar je op moet letten en welke risico’s er binnen jouw huis bestaan. Maar waar controleren ze eigenlijk allemaal op tijdens zo’n onderzoek? Dat is onder andere het volgende:

  • De veiligheid van de gasinstallatie.
  • De brandveiligheid en vluchtroutes.
  • De CK-ketel.
  • Het risico op legionella.
  • De werking van eventuele ventilatiesystemen.
  • Of jouw woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan krijgen.

Bovendien kunnen ze direct voor jou berekenen onder welk energielabel jouw woning valt. Tijdens de woning apk kijken ze namelijk ook naar hoeveel energie er verloren kan gaan via de vloer en de wanden. Dit kan interessant zijn om te weten als je van plan bent de woning op korte termijn in de verkoop te zetten. 

Het controleren van elektrische installaties

Het spreekt voor zich dat elektrische installaties zo nu en dan moeten worden gecontroleerd, zowel op hun werking als de veiligheid ervan. Werken ze nog naar behoren? Is de stroomvoorziening veilig? En zijn ze nog niet aan vervanging toe? Dit alles kun je laten doen tijdens een woning apk. Het kan namelijk zijn dat uw elektrische installatie (het maakt niet uit welke), zo oud is dat het voordeliger is om een nieuwe aan te schaffen. Hoe nieuwer een apparaat namelijk is, hoe zuiniger, en als je installatie dusdanig oud is dat je geld kunt besparen door een nieuwe te kopen is dat natuurlijk interessante informatie. Holland Building Maintenance controleert van deze installaties de isolatiewaarden, de veiligheidsaarding en het aanrakingsgevaar. Ook kijken ze tijdens de woning apk naar elektra in natte ruimtes, beschermingsleidingen, de meterkast en natuurlijk de diverse aansluitingen van elektrische apparatuur in badkamer en keuken. Dit alles zodat jij je volledig veilig voelt in je woning, en eventuele risico’s zoveel mogelijk zijn geëlimineerd. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn