De ventilatie laten reinigen bij mijn bedrijf

Ik ben bijna tien jaar geleden een bedrijf gestart en wij werken vanuit een groot pand met een kantoor en een ruim magazijn. Het pand hebben wij vijf jaar geleden gekocht en is ideaal voor mijn bedrijf, omdat alle medewerkers in dezelfde omgeving werken. Het gebouw heeft een groot ventilatiesysteem, waardoor er schone lucht door het pand stroomt. Diverse medewerkers hadden aangegeven dat zij af en toe last hadden van de lucht en het idee hadden dat de ventilatie schoongemaakt moest worden. Wij hadden zover ik weet nog nooit de ventilatie schoongemaakt en het leek mij een goed idee om dit te laten doen. Het bedrijf biolab kon helpen om de ventilatie te reinigen en hierna merkten wij een groot verschil in de luchtkwaliteit. Toen wij vijf jaar geleden dit pand kochten zat er al een heel ventilatiesysteem door het hele gebouw heen. Ik weet niet hoe oud het pand is, maar ik kan mij voorstellen dat het systeem er vanaf het begin in zat. Sommige dingen denk je soms niet aan en wij hadden nooit bedacht om de ventilatie te reinigen. Wij waren simpelweg bezig met de werkzaamheden in het bedrijf en als je ergens elke dag komt, dan merk je soms kleine verschillen niet meer. Door alle jaren heen was er waarschijnlijk steeds meer stof in het systeem gekomen en dit werd verspreid door het hele gebouw. Toen ik doorkreeg dat sommige werknemers soms last hadden van kleine klachten met ademhalen, begon ik na te denken dat wij waarschijnlijk nog nooit een bedrijf hadden ingeschakeld om de ventilatie te reinigen. Wij hebben verschillende schema’s om schoon te maken in het bedrijf, maar het hele ventilatiesysteem kwam niet voor in deze schema’s. Dit was niet iets wat wij gemakkelijk zelf konden doen en wij wilden het graag in een keer goed aanpakken, daarom wilden wij een bedrijf inschakelen.

De ventilatie reinigen door biolab

Online ging ik op zoek naar bedrijven die konden helpen met de ventilatie te reinigen en kwam al snel de website  biolab.nl tegen. Dit bedrijf richt zich op het verbeteren van het binnenmilieu van bedrijven en kan helpen met verschillende aspecten. Zij hebben veel ervaring met het reinigen van ventilatiesystemen, waardoor het mij verstandig leek om contact met dit bedrijf op te nemen. Een medewerker legde mij uit dat de ventilatie reinigen veel voordelen heeft en het ook wettelijk verplicht is, gelukkig konden zij al snel iemand langs sturen.

De luchtkwaliteit is veel beter geworden

Een maand geleden kwam er iemand langs om de ventilatie te reinigen en sindsdien merken wij een groot verschil. De luchtkwaliteit is veel beter geworden en medewerkers hebben geen last meer van hun ademhaling. Wij hebben nu het plan opgesteld om elke vijf jaar de ventilatiekanalen schoon te laten maken en kunnen dit door biolab laten doen, zodoende weten wij zeker dat de luchtkwaliteit goed is. 

  • Dit bedrijf richt zich op het verbeteren van het binnenmilieu bij bedrijven
  • De ventilatie schoonmaken is wettelijk verplicht
  • Zij konden snel iemand langs sturen
  • Wij merken een groot verschil na de reiniging
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn