Wat houdt het beroep van de meubelstoffeerder in?

Een meubelstoffeerder zijn, wat moet je je daar bij voorstellen? En hoe zit het precies met stoffering? Dit wordt allemaal besproken vandaag. Het beroep van meubelstoffeerder is tamelijk onderbelicht. Daarom wordt er nu extra aandacht aan het beroep meubelstoffeerder besteed. Stoffering is daarnaast ook een begrip dat we gaan behandelen in dit artikel. Allereerst zullen we het over stoffering hebben. Hoe gaat hij precies te werk op het gebied van stoffering? In de laatste alinea zul je de laatste informatie over de meubelstoffeerder vinden, tevens de laatste informatie jij nodig hebt. Alles wat dan nog onduidelijk is kan worden gevraagd via het mailadres dat te vinden is op de website, maar een mailtje of en belletje is zeker ook een optie. Laten we beginnen: hoe gaat de meubelstoffeerder precies te werk? 

Stoffering door de meubelstoffeerder: hoe gaat hij precies te werk? 

Allereerst: wat is stoffering? Stoffering is het volgende. Het is de bekleding van een voorwerp of van een ruimte met textiel. Er kan ook een veerkrachtige vulling onder worden geplaatst, dat is tevens een optie. De aankleding van een gebouw of ruimte met vloerbedekking, maar ook met gordijnen en andere decoraties wordt in het algemeen stoffering bedoeld. Honderd jaren geleden zagen de meubels er heel anders uit dan nu. Toen was er nog niet zoveel onderhoud gepleegd, mensen waren er niet mee bezig en vonden het ook niet zo belangrijk als dat mensen het nu vinden. Dat is tegenwoordig wel anders, want anders zou het beroep van meubelstoffeerder ook niet zo populair zijn. Mensen vinden het belangrijk dat hun meubels er goed uit zien, dat is de laatste tijd steeds meer ‘upcoming’, zoals ook wel met een populair woord wordt gezegd. Stoffering is tevens onderhevig aan mode. Honderd jaar geleden gebruikte men andere materialen en kleuren voor de stoffering, het zag er in het algemeen een beetje grijs en grauw uit, er was niet veel bijzonders te zien aan de meubels. Tegenwoordig kunnen mensen ‘showen’ met meubels, meubels zijn soms pronkstukken in huizen en mensen delen daarnaast ook veel meer op social media als het gaat om de kleur van hun meubels, maar ook de vorm en helaas ook de prijs. Want meubels zijn de laatste jaren veel duurder geworden. Dat is jammer, maar helaas wel een feit. Men heeft blijkbaar meer te besteden en heeft blijkbaar meer over voor bepaalde meubels. En is er nog meer informatie over dit onderwerp en over dit beroep? Een aantal dingen, zoals de inhoud van het werk zijn nog niet genoemd. Lees het daarom alsnog hieronder.

Overige informatie omtrent de meubelstoffeerder 

De definitie van een dergelijk persoon is de volgende. Het is een persoon die beroepsmatig meubels, soms opnieuw, van bekleding voorziet. Een vakman- of vrouw beheerst zowel de moderne als de antieke of klassieke stoffeermethoden. Het is dus puur vakmanschap maar daarnaast nog meer zoals:
  • Kunnen adviseren over bepaalde bekleding
  • Kennis vergaren en delen 
  • Secuur te werk gaan
Het werk is leuk en divers. Het is wel belangrijk om creatief te zijn, want dit beroep is uitermate geschikt om je creativiteit in te uiten. 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn