Wat kan acupunctuur betekenen bij eczeem?

Eczeem is een heel vervelende aandoening, en veel mensen hebben dan ook al alles geprobeerd om er vanaf te komen. Wat acupunctuur bij eczeem kan betekenen is misschien niet iets wat algemeen bekend is, en dus is het goed dat daar wat aandacht aan wordt besteed. Op acupuncturistenoverzicht.nl vind je een hoop info over dit onderwerp, met een handige uitleg over wat acupunctuur bij dergelijke klachten kan doen. Acupunctuur kan eczeem en de symptomen ervan (zoals roodheid, jeuk en irritatie,) namelijk flink verminderen, en maar weinig mensen zijn daarvan op de hoogte. In je lichaam lopen namelijk allerlei energiebanen, ook wel meridianen genoemd, en als in één of meerdere van die energiebanen verstoringen bestaan kan het zijn dat je lichaam daarop reageert door klachten te ontwikkelen. Eczeem is een klacht die onder andere kan ontstaan doordat er een onbalans is in de meridianen van je lichaam. Acupunctuur stimuleert deze meridianen als het ware, waardoor energie weer gaat stromen en bepaalde blokkades opgeheven worden. Acupunctuur kan eczeem op die manier verminderen, doordat het lichaam als het ware weer in balans komt, en daardoor niet alleen de symptomen, maar ook de oorzaak van de klachten verdwijnt.

Hoe helpt acupunctuur bij eczeem?

Acupunctuur kan eczeem verminderen doordat het het lichamelijke energienetwerk herstelt. Wanneer de energiebalans in het lichaam verstoord is, krijgen bepaalde organen en weefsels namelijk minder energie. Elk van de energiebanen is gelinkt aan een bepaald orgaan, en door met een naaldje een punt op deze banen te raken kan de energie voor dat orgaan worden gestimuleerd of juist afgeremd. Op deze manier kun je de huid herstellen van eczeem, door bijvoorbeeld de lever te stimuleren zodat hij extra gaat ontgiften. Acupunctuur helpt bij eczeem doordat je niet alleen het gevolg aanpakt (de symptomen op de huid,) maar ook de onderliggende oorzaak ervan. En daar kijkt een huisarts meestal niet naar. Die geeft je enkel crème en denkt daarmee het probleem op te lossen. Acupunctuur kijkt verder dan dat, doordat het de energiebanen van je lichaam hersteld. Acupuntuur toepassen bij eczeem is dan ook een slimme zet, doordat het effect veel langer doorwerkt dan met een tijdelijke behandeling op de huid zoals crème.

Met welke symptomen naar de acupuncturist?

Acupunctuur helpt bij eczeem, maar je kunt het ook inzetten voor tal van andere klachten, zoals:
  • Bij burnout of depressie
  • Als je veel onrust ervaart
  • Als je vaak hoofd- of buikpijn hebt
  • Als je wilt stoppen met roken
  • Bij ontstekings- en gewrichtsklachten
  • Als je problemen ervaart met slapen
  • Acupuncturisten overzicht
Bij al bovenstaande klachten kan acupunctuur verlichting bieden. De reden dat het helpt is dat de oorzaak van veel klachten ligt in een verstoring van het energiesysteem van het lichaam. In plaats van de symptomen te bestrijden met zalfjes of medicijnen, kun je dus beter acupunctuur bij eczeem inzetten, of bij andere klachten uit bovenstaand rijtje. De kans is dan groter dat je het probleem daadwerkelijk bij de oorzaak aanpakt in plaats van het te maskeren door de enkel de symptomen ervan te bestrijden.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn