Wilt u bomen online kopen?

Bij bomenweb leveren ze alleen bomen en planten van uitstekende kwaliteit. Ze zijn altijd druk bezig uw een compleet aanbod van bomen en planten te bieden. Staat uw soort of maat er niet tussen of heeft u vragen betreft producten, neem dan gerust contact met ze op. In de periode van oktober – april leveren ze de bomen met blote wortel of kluit en daarna gaan ze over op levering met draadkluit of in pot dit om de kwaliteit te garanderen. Bomen online kopen doet u dus bij bomenweb.

Bomen online kopen

Wanneer u bomen online gaat kopen, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

  • Snoeien
  • Aanplanten
  • Water geven
  • Bemesten

Het beste is om de lei en dak bomen ieder jaar te snoeien. De geleide takken moet u laten staan en al het hout wat daarop is gegroeid kunt u terugsnoeien. Het is wel belangrijk dat u de takken niet helemaal glad weg snoeit, maar dat er nog wel knoppen blijven staan die weer de nieuwe takken gaan vormen. Als er een dode geleide tak aanwezig is, kan deze weggeknipt worden. Vaak groeit er vlak bij deze dode tak een nieuwe tak, deze kunt u dan weer gebruiken in plaats van de dode afgeknipte tak inbinden. Vrijwel alle soorten bomen die u online kunt kopen kunt u het beste snoeien in het najaar. Dit omdat de bomen nog geen blad hebben en dus geen vocht verliezen. Zorg wel dat u bij vorstgevoelige gewassen uw boom niet te kort snoeit. Takken van uw lei of dak boom kunnen altijd een stukje terug vriezen. De meeste hagen moet u 2x per jaar snoeien, om een mooie dichte haag te krijgen. Het snoeien kunt u het beste doen nadat de haag is uitgelopen en de gegroeide takken zijn uitgegroeid. Het snoeien moet gebeuren voordat de takken gaan uitlopen, vaak gebeurt dit half juni. De tweede snoeibeurt kunt u het beste doen in in september. Het is niet verstandig om de hagen midden in de zomer te snoeien. Als u ander soort bomen online gaat kopen, zoals bolbomen, dan kunt u snoeien het beste in het voor- of in het najaar doen. Als u dit in het najaar doet knip de takken van de bolboom dan niet korter dan 30 centimeter zodat de takken nog wat kunnen invriezen in de winter. Als u het in het voorjaar doet kunt u de takken terugsnoeien tot 10 centimeter vanaf de stam.

Bemesten

Wanneer u online bomen wilt kopen, moet u dus wel weten hoe u deze moet verzorgen. Het bemesten gaat dan ook op een speciale manier. Bemesten van uw boom is dan ook belangrijk, voor de aanslag en hergroei. Ook zorgt dit ervoor dat uw boom goed gaat wortelen en dus beter bestand is tegen de wind. Bij bomenweb adviseren ze DCM Bomen en hagenmest. Speciale samengestelde organische meststof van DCM voor hagen en coniferen. Deze zorgt voor een rustige groei van hagen, bomen en coniferen. De extra magnesium zorgt er voor dat coniferen en bomen mooi groen worden en blijven. Voor een optimaal resultaat adviseren ze om 3 maal per jaar te mesten in maart, juni en september. Bij bomenweb helpen ze u om de bomen perfect te verzorgen, en voor het online kopen van bomen kunt u dus absoluut hier terecht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn