Woning APK

Een woning APK, het klinkt misschien wat vreemd, maar het is zeker aan te raden om dit eens in de zoveel tijd uit te laten voeren. Voor onze voertuigen vinden we het niet meer dan normaal dat deze met regelmaat preventief nagekeken worden, dat is iets wat we heel logisch vinden. Natuurlijk ga je naar de garage als er iets kapot is, maar je gaat ook uit voorzorg heen om alles eens na te laten kijken om zo na te gaan of alles nog in voldoende goede staat is. Waarom dan geen woning APK? Dit is gewoon een manier om eens je hele huis bij langs te laten gaan en te laten controleren of alles nog wel veilig is. Eigenlijk is het vreemd dat dit nog niet zo gebruikelijk is, niemand wil immers in een onveilig huis slapen. Zelf kun je niet alles controleren, je ziet alleen de meest duidelijke schade zitten. Maar er kan natuurlijk ook meer aan de hand zijn, er kan onderhoud nodig zijn op plekken die jij niet zo ziet of wat jou gewoon niet opvalt omdat je te weinig kennis van zaken hebt. Met een woning APK komen dergelijke zaken naar voren en kan er iets aan gedaan worden, voordat de schade echt te groot wordt en flink in de papieren gaat lopen.

Wat controleren bij woning APK?

Wat moet jij je nu precies voorstellen bij een woning APK, wat wordt er dan eigenlijk allemaal gecontroleerd? Dat ligt natuurlijk een beetje aan wat voor bedrijf jij hiervoor in de arm neemt, iedere onderneming zal zich net weer op iets anders specifieks richten. En je kunt ook zelf verzoeken doen wat betreft zaken waar ze volgens jou zich het meest op moeten richten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het controleren van de watersystemen op de aanwezigheid van legionella, maar ook kun je voor je woning APK denken aan controle van de gasinstallaties. Helemaal als je al een wat oudere CV ketel hebt is het raadzaam om dit goed na te laten kijken. Ook kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar de brandveiligheid van je huis, hoe staat het hier eigenlijk mee? Zo zijn er dus verschillende zaken die in ogenschouw genomen kunnen worden op het moment dat jij kiest voor een woning APK. Het ligt helemaal aan je eigen wensen waar het controlebedrijf de nadruk op legt.

Holland Building Maintenance

Bij wat voor bedrijf kun jij nu terecht als je een woning APK uit wilt laten voeren? Je kunt daarvoor bijvoorbeeld contact opnemen met Holland Building Maintenance. Zij bieden je verschillende mogelijkheden aan, van een standaard pakket tot een specifiek naar jouw wensen samengestelde controle. Zo weet je zeker dat wat zij bieden past bij wat jij nodig hebt. Zij laten hun keuringen altijd afhangen van de wensen van de eigenaren van het pand en van de bewoners. Kies je voor hen voor jouw woning APK, dan gaan ze als volgt te werk:

  • er vindt overleg plaats over welke zaken allemaal gekeurd zouden moeten worden
  • de controle wordt door gecertificeerde inspecteurs uitgevoerd
  • er wordt een rapportage uitgebracht

Bij de rapportage wordt niet enkel vermeldt hoe het er nu voor staat en wat er meteen aangepakt zou moeten worden, maar er worden ook suggesties gedaan om de situatie nog beter te maken dan deze al is. Er wordt dus echt in het voren gekeken, wat is er nu nog niet aanwezig wat er misschien wel zou moeten zijn? Hoe kan de situatie nog veiliger worden gemaakt? Dit soort zaken kun je allemaal te weten komen door middel van een woning APK door Holland Building Maintenance.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn