Zoek uw hondennamen uit bij Tinki

Bent u op zoek naar een selectie aan hondennamen omdat uw hond binnenkort puppy’s krijgt? Of wordt u binnenkort eigenaar van een jong hondje? In principe kunt u dan zelf uw hond een naam geven, tenzij de fokker dit al voor u heeft gedaan en het gaat om een rashond. In dat geval ligt de naam meestal al vast. En dat geldt natuurlijk ook voor oudere honden die u uit het asiel haalt. Afijn, als u degene bent die uw hondje een naam mag geven dan doet u er wellicht goed aan om eens op tinki.nl te kijken. Al was het enkel om onze interessante blog over hondennamen te lezen! We leggen u graag even uit waar de naam aan moet voldoen. Zoekt u nog meer inspiratie? Bekijk dan de enorme waslijst aan hondennamen. Al meer dan 30.000 verschillende hondennamen hebben we voor u verzameld. U kunt deze namen op verschillende manieren rangschikken, u kunt er op stemmen en filters toevoegen of weglaten om respectievelijk uw zoekgebied te verkleinen en te vergroten. Natuurlijk kunt u er voor kiezen om een uiterst zeldzame naam te bedenken. Maar het is wel verstandig om een woord te kiezen dat gemakkelijk in het gehoor ligt. Zo raden we het u aan om een naam van een of twee lettergrepen te kiezen. Dan wendt uw hond er snel aan en hij of zij zal binnen de kortste keren zijn eigen naam kennen en daarop reageren.

We hebben de populaire hondennamen op een rijtje gezet

Zoals we reeds vermeld hebben kunt u deze enorme lijst aan hondennamen op verschillende manieren aanpassen. Kijk bijvoorbeeld naar de huidige top tien en maak daar uw keuze uit. Of zoek met behulp van handige filters zoals:

  • Het geslacht van uw hond,
  • Het hondenras. Hebt u een klein hondje, kies dan een schattige naam. En dat is bij een grote stoere waakhond natuurlijk weer een heel ander geval!
  • U kunt ook op de betekenis van de naam zoeken,
  • En we hebben zelfs een lijst samengesteld met hondennamen uit de wereld van Disney.

Het uitzoeken van hondennamen doet u natuurlijk niet alleen. Dit wilt u samendoen met uw partner en misschien zelfs wel uw kinderen. Maak bijvoorbeeld en shortlist dankzij Tinki en stem er met uw gezin over. Wij zijn erg benieuwd wat het is geworden. Wat overigens opvalt is dat deze hondennamen qua populariteit al sinds 2010 nauwelijks is veranderd. Korte namen die goed in gehoor liggen en recht doen aan de grootte, geslacht en ras van de hond is voor de meeste eigenaars het antwoord op deze kwestie. En kiest u voor een Nederlandse naam of een buitenlandse naam? Laat het ons weten door het op Facebook of Twitter te posten.

Stem op uw favoriete naam en help ons de site te updaten

Want we geven u de top tien van hondennamen bij reus en teefjes maar die lijst stamt alweer uit 2015. Op dit moment is onze database gevuld met meer dan 30.000 verschillende hondennamen. U kunt aldus eenvoudig uw naam opzoeken of uitzoeken zoals we reeds hebben verteld. Geef gerust een stem op de naam die u hebt gekozen om de top tien up to date te houden. Misschien brengt u toekomstige hondeneigenaren nog op een leuk idee. Maar het kan ook zijn dat u juist een originele en dus obscure naam zoekt. Dat gaat in deze database ongetwijfeld lukken. Zoek dan de namen op die nog geen enkele stem hebben gekregen! Dan weet u zeker dat niemand bij u in de omgeving dezelfde naam aan hun hond hebben gegeven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn